Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Hogyan legyünk országos bajnokok?
Megmondja a 7.b

A kérdés idén a Bolyai Anyanyelvi Verseny országos döntőjén merült fel, amit a 7. b osztályos lánycsapat nagy fölénnyel megnyert, 5 budapesti iskolát utasítva maga mögé a komplex magyarverseny finisében.
Murányi Lili, Murányi Réka, Kalotai Panna és Rácz Hajnalka ezt a választ adta a címbeli kérdésre:


1. Válasszatok magatok mellé társakat! Olyanokat, akikkel tudtok együtt dolgozni, s akikkel kiegészítitek egymást. Akikkel ugyan össze lehet veszni, de nem érdemes, mert másnap is egy csapat vagytok.
2. Kezdjetek el készülni hónapokkal a döntő előtt! Sok-sok délután maradjatok bent a suliban, s csináljátok végig az eddig megjelent összes magyaros feladatsort. Amit nem tudtatok eddig, azt tanuljátok meg!
3. Ne bízzátok el magatokat akkor sem, ha 30 ponttal megnyeritek a megyei döntőt, mert az ország 24 legjobb csapata akar titeket legyőzni!
4. Ismét éljetek minden délután a magyarteremben – vagy bárhol a suliban, ahol van hely -, s találjátok ki az országos döntő szóbeli bemutatóját, majd gyakoroljatok éjjel-nappal! Ehhez készítsetek pólót, hátteret és saját művet is!
5. Menjetek el az országos döntőre, vigyétek magatokkal a szüleiteket, hogy a leghangosabb szurkolótábor címét is Ti nyerjétek el, s ... GYŐZZETEK!
+ 1 Kell hozzá egy magyartanár is. Vele viccesebb. :-)

„Csupán" ennyi a recept. Hisszük, hogy jövőre még több csapat vág neki a felkészülésnek magyarból és matematikából is. Mert hihetetlen élmény, mert örökre összeköt.

 

 

Murányi Lili, Murányi Réka, Kalotai Panna, Rácz Hajnalka
7. b osztály