Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
A téli szünetig hátra van még: 7 nap
Vörös és fehér – Két keringő közt egy charleston
Gimnáziumi farsangi bál 2016

Igazán kellemes péntek esti programot biztosítottak a 10. osztályos diákok mindazoknak, akik részt vettek a gimnazisták farsangi rendezvényén.
Ez a program mindig különleges a diákközösségek számára. Középiskolai tanulmányaik felénél járva egy újabb erős kapocs, mely összeköti a fiatalságot, közelebb hozza egymáshoz az osztály tagjait. Az első botladozó lépésekből egy-egy emlékezetes produkció születik a szülők, pedagógusok nagy örömére.
A 10. B. osztály egy igazán színes, tartalmas műsorszámmal készült: az osztály képviselői felvezették a farsangi hagyományokat, szóltak a keringő eredetéről, majd két tehetséges diáklány énekelte el a fiatalok körében oly népszerű Alkonyat című film betétdalát felvezetve ezzel az osztály produkcióját, mely több szempontból is különlegesnek bizonyult. Egyrészt azért, mert a koreográfiát az osztályfőnök, Gomány Melinda készítette, másrészt pedig azért, mert ő maga is részt vett a táncban. A nagyszámú osztály kiváló összhangban, jó ritmusérzékkel, nemes mozdulatokkal adta elő produkcióját.

Fotók  Videó

 

A 10.A-sok egy bohém, mégis látványos programmal készültek: elsőként Lady Gaga: Bad romance című dalát adták elő, majd ezt követte a '20-as éveket idéző charleston. A diákok és felkészítőik nem spóroltak az energiával: emelések, térformák tarkították a rojtrázós vidám táncot, melynek során bebizonyosodott, hogy a sétapálca és a cilinder a mai fiúknak is jól áll!

Fotók  Videó

 

A 10.C osztály tanulói is egy gyönyörű keringővel készültek az estére. A csokornyakkendős fiúk határozottan vezették kecses párjaikat, akik könnyeden siklottak gyönyörű ruhájukban.

Fotók  Videó

Az első bálozókat az előadott produkciókat követően Vizes Lajos igazgatóhelyettes úr köszöntötte hangsúlyozva, hogy őrizzék meg ennek az estének az emlékeit, hiszen ez a bál az egyik legfontosabb és legszebb állomása gimnáziumi pályafutásuknak.
A finom vacsora elfogyasztását követően a Bombay Band által játszott változatos zeneszámok garantálták a jó hangulatot. Az est elmaradhatatlan eleme a tombolahúzás valamint a már hagyománynak számító szívkirály és szívkirálynő választás volt.