Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
A tavaszi szünetig hátra van még :-): 32 nap
Farsang, Valentin nap a Bartók téren
-

A farsangi időszak a Bartók téren is lezajlott. Mivel a diákjaink (az ország, a világ más diákjaihoz hasonlóan) rengeteget nélkülöztek eddig a pandémia miatt, a nevelőtestület úgy döntött, ha nem is úgy, mint eddig, de teret engedünk a farsangi mókának, természetesen a kellő óvatosság betartása mellett. A pénteki nap a mókázás jegyében zajlott, hiszen ezen a napon a Gyakorlóban a Bartókon bárki jelmezben jöhetett iskolába. És tették is ezt sokan, mivel aki aznap jelmezben volt, mentesült bárminemű számonkérés alól! Hát így valósulhatott meg, hogy akár egy osztályon belül múlathatta az időt Hary Potter és Frodo, vagy a mexikói mariacsizenész a belgyógyász szakorvossal, vagy akár Zorró és az útjavító munkások. A tanárok közül is sokan jelmezt öltöttek, és osztályszinten, persze maszkban fánkot, szendvicseket egyéb nyalánkságokat kóstolhattak, amiért ezúton is hálás szívvel fejezzük ki köszönetünket a támogatói szülői csapatnak! A móka jól sikerült, ízelítőt kaphattak a gyerkőceink a farsangi hagyományokból. A héten fény derül arra is, melyik osztályközösség dekorálta legízlésesebben az osztályát a farsang alkamából.
Köszönet a DÖK minden tagjának!

 

 

A járványhelyzethez alkalmazkodva az idén szigorúan osztálykeretben, szabadon választott időpontban tartottuk meg az alsós jelmezversenyeket és a farsangi osztályvetélkedőket -játékokat! A színes, kreatív ötletek alapján készült jelmezekben minden részvevő nagyon jól érezte magát és önfeledten szórakoztak az osztályok!

 

 

„ Titkos üzenet, száll a széllel...."
Valentin nap alkalmából titkos, szívhez szóló üzenetekkel kedveskedhettek egymásnak és tanáraiknak a gyerekek. Nem unatkoztak a Diák Önkormányzat képviselői sem, hiszen rengeteg postázásra váró levelet kaptak. Garantált volt a vidámság, a jókedv mindenkinek, aki feladóként, címzettként vagy postásként részt vett ebben a játékban.