Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Csevice Erdei Iskola
Táborunk és környezetének rövid ismertetése

Csevice Erdei Iskola

Táborunk és környezetének rövid ismertetése:

Táborhelyünk Parádfürdőn, az Ilona-völgy egyik mellékvölgyében az Északi(parádi)- Mátrában van. A hegység északi részében található csendes, hangulatos tábor környéke kínálja" a szebbnél szebb látnivalókat.

A táborozók kényelmes faágyakban tölthetik éjszakájukat, míg a nappali foglakozásokat a nyári és téli foglalkoztatókban.

 A táborban tusolók, és vízöblítéses WC-k segítik a tisztálkodást.

Az igényeknek megfelelően biztosítjuk az étkezést. Választható teljes ellátás, félpanziós ellátás, illetve étkezés nélküli elhelyezés. A hozott élelmet a melegítőkonyhában lehet fogyaszthatóvá tenni. Aki ételt nem rendel, a konyhát nem használhatja. Szabadtéri sütés-főzés esetére a bogrács, tárcsa, grillrács, kemence, üstház üsttel biztosított!

 

Lehetséges programok:

 

Táborunk kiválóan alkalmas nyári táborok (gyalogos-kerékpáros turisztikai, tájfutó táborok, kézműves- és tánctáborok, osztálykirándulások) lebonyolítására. A környék számtalan látnivalót kínál, mely gyalogosan is túraútvonalakon megközelíthető. A településről a sűrű autóbuszjáratokkal a távolabbi túracélpontok is elérhetők. Az iskolánk által szervezett két jelvényszerző túra további programot biztosít az érdeklődőknek. (A Bükk és Mátra várai és a Parádi Mátra látványosságai). A túrák, tájékozódási programokhoz szükséges térképeket előzetes kérés alapján biztosítjuk.

A minősített Csevice" Erdei iskolánk a környék adottságaira épít. Az alsó és felső tagozatosok is megismerkedhetnek a korabeli vulkáni működések következményeivel, a középhegység növény- és állatvilágával, a tábor környékének látnivalóival, a település emlékeivel, és alapfokú tájékozódási ismeretekkel.

 

 

Ajánlott célpontok, látnivalók:

 

Gyalogosan:

Ilona- vízesés, Oroszlánvár, Hármashatár,

 

 

Gyalogosan és kerékpárral:

Parád - Várbükk, Szent István Csevice, Klarissza Csevice, Palóc-ház, Tájház

Asztalos Johák fafaragó kiállítása, Kocsimúzeum

Mátraderecske-Kanázsvár,

Recsk kényszermunkatábor, Tájház

 

 

Kerékpárral, autóbusszal:

Bükkszék strand, Sirok vár, Kékestető kilátó, Parádsasvár kastély ArtGlassParad -Üvegmanufaktúra, Tarnaszentmária templom, Feldebrő templom, Verpelét-törpevulkán Kovácsmúzeum

.

Javasolt buszkirándulások:

Tarnaszentmária (templom és altemplom), Verpelét (törpevulkán, kovácsmúzeum), Feldebrő (templom, altemplom), esetleg Kisnána (vár, falumúzeum), Sirok (vár, Barát- és pácasziklák), Bükkszék (strand), Recsk (kényszermunkatábor), Gyöngyös (városnézés, múzeum), Gyöngyössolymos (templom), Sástó (kilátó, kalandpark), Kékestető (kilátó), Galyatető (Galya-kilátó) Parádsasvár (kastély, ArtGlassParád), Parád (Palóc-ház, Tájház, Asztalos Johák fafaragó kiállítása).

 

Távolabbi célok lehetnek:

Eger (városnézés, strand), Demjén (strand), Kápolna (48-as emlékhelyek), Feldebrő (templom, altemplom), Verpelét (törpevulkán, kovácsmúzeum), Kisnána (vár, falumúzeum).