Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Döntéshozó diákok a közéletben......
... avagy mi történik a DÖK gyűlésen

Mint minden tanévben, idén is összeültek az osztályképviselők a 128-as teremben, hogy megvitassák az iskolai közéletben való tevékenységeiknek számtalanságát. Rövidebben a ki, mit, mikor, hol, hogyan, miért szerepvállalást. Szóba került a közelgő papírgyűjtés, Halloween party, gólyabál, farsang, tisztségviselők választása és még ezernyi esemény és teendő.
Meglepő, de egyre több diáktól hallhatjuk azt, hogy nem tudják, hogy mit is képvisel pontosan a DÖK, azaz a diákönkormányzat.
Nyilván feltűnt már a tanulóknak, hogy minden tanév elején osztályképviselőket kell választaniuk, majd a megválasztott két-három személy hosszú-hosszú időt tölt el tanácskozással, gondolkodással és nagy ritkán kisebb összezörrenéssel, a DÖK gyűléseken, hogy más tanuló/tanulók érdekeit képviselje. A diákönkormányzat az iskolai élet diákokat érintő valamennyi kérdésében fontos jogokkal rendelkezik. Céljuk a diákok érdekeinek hatékony érvényesítése. A tanulók az ötleteiket, gondolataikat, gondjaikat jelezhetik az osztályképviselők felé, akik a gyűléseken felszólalnak. Az iskola tanulói természetesen anonim úton is jelezhetik véleményüket a diákönkormányzatnak, mégpedig az iskolában elhelyezett DÖK-láda segítségével.

 


A diákönkormányzat produktív működéséhez hasznos az egymásközti munkamegosztás, s ennek érdekében különféle tisztségviselőket választanak maguk között. Ilyen tisztségviselők például:
Molnár Eszter 11. A – kommunikációs felelős
Pásztor Zsófi 11. C - jegyző
Almási Anna Luca 11. C - elnökhelyettes
Szendrei Gréta Karolina 12. B – elnök
Nagy Diána Linda tanárnő, aki az intézmény részéről segíti munkánkat.
A DÖK tagjai igyekeznek minden esemény lebonyolításában segédkezni.
Legyen az akár:
Papírgyűjtés:

Angyalműhely:

Jubileumi globális akcióművészet:

Soraimmal a DÖK nevében szeretném bátorítani diáktársaimat, arra, hogyha bármi gondolatuk, problémájuk akad, akkor bátran jelezzék az osztályképviselőknek vagy írják le egy papírra és dobják a DÖK-ládába.
Mert a DÖK igenis a diákokért van!

 

Írta: Szendrei Gréta Karolina 12. B