*public.site.jump_to_content*

Erasmus+ 2022: Diákjaink Írországban

A 2021-1-HU01-KA121-SCH-000005542 számú Erasmus+ pályázatunkkal iskolánk 7 évre szóló akkreditációt nyert el a Tempus Közalapítványtól. Az új pályázattípusban lehetőségünk nyílt diákmobilitások megszervezésére is.

 

Két csoport indult útnak az intézményből, a nyolcadikos kisgimnazisták 8 felejthetetlen napot töltöttek Írországban május 7. és 14. között. Az athlone-i képzőintézmény kínálatából az Ír kultúra és történelem tematikájú projektet választottuk, amelynek keretében nemcsak Írország történelmével és kultúrájával ismerkedtünk meg, de betekintést nyertünk a nyelv, a látnivalók, a nevezetességek, a helyi szokások és a hagyományok világába is. A fogadócsaládok kedvessége, vendégszeretete nagyon megkönnyítette a beilleszkedést, a kirándulások alkalmával pedig elérhető közelségbe kerültek a nevezetességek. Az iskolában egy spanyol csoporttal töltöttük a szabadidőnket: a fiúk fociztak délutánonként, illetve együtt tanultunk ír táncokat. Jártunk az Atlanti óceánnál, Galway városában, Dublinban, hajókáztunk a Shannon folyón, bowlingoztunk, tettünk történelmi sétát idegenvezető kíséretével Athlone-ban és a helyi várban. A diákok csoportokban, projektmunka keretében dolgoztak fel egy-egy általuk választott kulturális témát a hét folyamán egy helyi pedagógus vezetésével, amelyet az utolsó napon be is mutattak.

 

Mindenkinek emlékezetes utazás volt: az első repülés, az első külföldi út, az első óceán-élmény felejthetetlen. Visszavágyunk!