*public.site.jump_to_content*

Erasmus+ 2022: Málta egy kilencedikes diák szemével

Iskolánk sikeres Erasmus+ akkreditációját követően a Tempus Közalapítvány kuratóriuma intézményünk 2021-1-HU01-KA121-SCH-000005542 számú pályázatát támogatásra elfogadta.

 

Ennek keretében 12 diák utazhatott Máltára, egy hetes tanulmányi kirándulásra. A gyerekeket Kolman Viktória tanárnő és Zalánki Judit tanárnő, a projekt koordinátora kísérte. Az alábbiakban Simon Mercédesz Kira 9.B osztályos tanuló élménybeszámolóját olvashatjátok.

 

A kedvenc napom Máltán:
A negyedik napunkat töltöttük az iskolában, a csütörtöki programunk az Mdinába való utazás volt. Mdina Málta régi fővárosa, a sziget közepén helyezkedik el, egy városfallal körbe véve. Reggel az iskolában találkoztunk a többiekkel, majd busszal utaztunk a város felé, ahol gyönyörű épületeket láttunk, számomra felülmúlt minden más helyet, ahol előtte jártunk.

 

A feladatunk a napra egy dráma vagy egy „news report" készítése volt, amihez a nap folyamán sok videót és képet csináltunk. A táj elképesztő volt, bár az a nagy forróság, ami aznap volt, kicsit megnehezítette a dolgunkat. Miután mindannyian elkészítettünk a videóinkat, elindultunk a buszállomásra, ahol várnunk kellett egy kicsit, de az időt tartalmas beszélgetéssel töltöttük.

 

Mindenki hazament pihenni, tudván, hogy délutánra megbeszéltük, hogy kimegyünk együtt a Buggiba térre és a strandra. Petra, Bori, Anna és én a máltai családunkkal sütöttünk palacsintát, ami szintén nagyon élvezetes volt, szerencsére ízlett nekik.
Késő délután találkoztunk a többiekkel és elmentünk fagyizni, ahol Judit nénivel kitárgyaltam a kedvenc zenéimet és más-más témákat, sok nevetéssel kísérve. A fagyi után elindultunk sétálni, majd a parton kötöttünk ki. A tengerben éppen dagály volt, és mivel számunkra ez egy új élmény és látvány volt, így nagyon elképesztőnek találtuk. Miután mindannyian eléggé vizesek lettünk, közös megegyezés alapján haza mentünk, hogy zuhanyozzunk, majd lepihenjünk egyet.

 

Nekem kérdés nélkül ez volt a kedvenc napom és hálás vagyok, hogy ott lehettem!