*public.site.jump_to_content*

Erasmus Nap 2022

Frissítve: 2022

 

Beszámoló Az Erasmus+ mobilitások kincsei c. disszeminációs rendezvényről:
Az idei tanévben iskolánk is részt vett a nemzetközi Erasmus Days eseménysorozatában, melynek fő célja a minél szélesebb körű tudásmegosztás. A rendezvényt a Tempus Közalapítvány támogatásával két másik helyi iskolával összefogva tartottuk meg október 14-én, az Egri Balassi Bálint Általános Iskolában.


A programot Bíró Csaba, az Egri Lenkey János Általános Iskola igazgatója nyitotta meg, majd az Erasmus+ program során pedagógus-továbbképzésen résztvevő tanárok, ill. Mini-stay programban résztvevő diákok prezentációját láthattuk. Iskolánk két tanulója, Szabó Hanna és Párkányi Domonkos tavalyi írországi kalandjaikról tartottak élvezetes beszámolót.
Ezután különböző szekciókban jó gyakorlatok és módszertani ötletek megosztása következett 'Játék, mert játszani jó' címmel. Az alsó tagozaton tanítók játékos tanítási-tanulási módszereket ismertek meg, az IKT alkalmazási lehetőségei iránt érdeklődők új, tanórákon is használható online játékokat próbáltak ki, a harmadik csoportban pedig drámajátékokat és ír táncot tanultak, valamint a jóga tanórai alkalmazásáról is hallhattak a kollégák.


Iskolánkból az elmúlt nyár során tizennégy kolléga bővítette ismereteit tanártovábbképzésen az Erasmus+ program keretében, közülük többen is részt vettek az eseményen. Intézményünk vezetőségét Kaló Anikó igazgatóhelyettes asszony képviselte. A rendezvény egyik szervezője Dobos Edina tanárnő, intézményünk Erasmus koordinátora volt.