*public.site.jump_to_content*

Iskolánkban job shadowing látogatáson részt vevő francia kolléganő

Az Erasmus + program keretén belül egy újabb lehetőségünk nyílt arra, hogy 2022. április 25- 29- ig intézményünkben ismét fogadhattunk egy külföldi kollégát, job shadowing látogatáson.

 

Ezúttal Franciaországból, egy gimnáziumból érkezett iskolánkba Sylvie Albenque, fejlesztő pedagógus, aki lelkesen érdeklődött a nálunk folyó fejlesztő pedagógiai munkáról, részt vett különböző fejlesztő foglalkozásokon és a francia szakos kolléganőnk segítségével szakmai megbeszélést folytatott iskolánk fejlesztő pedagógusával is, melyen megoszthatták egymás között szakmai tapasztalataikat és megismerkedhettek a két ország fejlesztő pedagógiai rendszerével, módszereivel. Nyitott, érdeklődő személyisége révén szabad idejében szívesen találkozott a nálunk franciául tanuló diákokkal és örömmel vett részt francia nyelvórákon is.
A tervek szerint, a kialakult szakmai kapcsolat további megerősítésének céljából iskolánk francia szakos tanára a jövő tanév első felében, szintén az Erasmus + program keretén belül, job shadowing látogatáson fog részt venni a francia gimnáziumban, hogy közelebbről megismerje az ott folyó szakmai munkát, tanulmányozza a nyelvoktatás helyi metodikáját és tapasztalatot cseréljen a francia kollégákkal az idegen nyelvek oktatásának aktuális kérdéseiről.