*public.site.jump_to_content*

Klímaváltozással kapcsolatos kurzus Máltán

  

 

 

 

Erasmus+ pályázat keretében a 9.C osztály 8 tanulója Máltán vesz részt egy, a klímaváltozással kapcsolatos kurzuson.

 

Élményeinkről blogszerűen, minden nap beszámolunk.

 

1. nap

Az egy hetes program egy egész napos kirándulással kezdődött. Jártunk Marxaslokkban, a St. Peter's Pool-nál és a Blue Grotto-nál.

 

2. nap

Málta édesvíz-szükségletének 60%-át tengervízből nyerik. Egy ilyen átalakítóüzemet látogattunk meg délelőtt. Délután elkezdődött a kurzus Jordan tanár úrral. A nap éjszakai városnézéssel ért véget Valettában.

 

3. nap

A keddi napunk városnézéssel és tanulással telt. Máltán a legtöbb háznak nevet adnak.

 

4. nap

Szerda délelőtt Valettában sétáltunk. Megnéztük a Szt. János templomot, amelynek a padlózatát az UNESCO a világ legszebbjének választotta. Délután kézműves műhelyekben látogattunk, utána Málta legöregebb városa Mdina következett. Eseménydús napunk volt!

 

5. nap

Délelőtt a bátrabbak megmártóztak a Földközi-tengerben, hogy még frissebbek legyenek a délutáni órákra. A tanfolyam ma véget ért, Jordantól mindenki megkapta a bizonyítványát. Órák után a Manoel-szigetre mentünk, ahol Valettát szinte karnyújtásnyira lehet érezni.

 

6. nap

Mára egész napos kirándulást szerveztünk. Elbuszoztunk Málta északkeleti csücskébe, ahol kompra szálltunk, hogy átjussunk a 2. legnagyobb szigetre, Gozóra. Onnan motorcsónakkal vittek minket a Blue Lagoon-ba, ahol csodálatos türkizkék tengerben fürödhettek, akik szeretik a picit hűvöske vizet! Hazafelé elhajóztunk a helyi Blue Grotto-khoz. Egy közös búcsúvacsorával zártuk ezt a csodálatos hetet.

 

7. nap, indulás haza:

Elérkezett az utolsó nap. Fájó szívvel intettünk búcsút a tengernek. Élményekkel, tapasztalatokkal telve, egy jó levesre vágyva indultunk haza.

 

 

A fotógaléria az alábbi linken tekinthető meg:

 

https://gyakorlo.uni-eszterhazy.hu/galeria/malta-2023-majus-9-c