*public.site.jump_to_content*

Viva Barcelona!

Social media in the clasroom

 

A versenyképesség megőrzése a régió oktatási kínálatában-módszertani sokszínűség és nemzetköziesítés. 2019-1-HU01-KA101-060125
Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet tanáraként 2019 augusztusában, egy hetes Erasmus+ pályázaton vehettem részt Barcelonában. A kurzus neve:Social media in the clasroom volt. Egy Hostelben foglaltam szállást az iskolám közelében. A szállás kiválasztásánál arra figyeltem, hogy könnyen eljuthassak oda a repülőtérről és az iskola se legyen távol. Mint utólag kiderült jó választás volt, mert minden a közelben volt, iskola, metró, boltok éttermek. A hostel szobája tiszta volt, naponta takarítottak, ha kértem és minden nap tiszta törölközőt adtak. Reggelizési lehetőséget is kínáltak, bár én ezzel nem éltem. Az iskola már előre elküldte az órarendemet, így fel tudtam készülni a hétre.

 

 

 

Az utazásom előtt megnéztem az interneten, hogy mit érdemes megnézni Barcelonában és megírtam a bakancslistámat. Felfrissítettem az angoltudásomat és nekivágtam az útnak. A kurzusom órarendje úgy alakult, hogy a héten kétszer délelőtt és háromszor délután jártunk iskolába. Ez azt jelentette, hogy 9-13 vagy 14-18 óráig voltunk ott. Az oktatónk egy olasz származású férfi, Alex volt. Érthetően, szépen beszélt angolul és mindig megkérdezte, hogy értjük-e amiről beszél? Oda figyelt mindenkire és nagyon alapos, precíz volt. Több alkalmazással megismertetett minket, amikkel a tanítási óráinkat érdekesebbé, színesebbé tehetjük a diákok számára. Az utazás előtt ppt-t kellett készíteni, amin bemutatjuk az iskolánkat és az ott működő IKT lehetőségeket. Az első alkalommal ezeket mutatta be mindenki. Részletes tájékoztatást kaptunk a hét programjáról és bemutatta nekünk Barcelonát az internet segítségével. A csoport 10 tagjából 8-an voltunk magyarok és még egy bulgár és egy lengyel tanár volt rajtunk kívül. A programba beletartozott egy közös városi séta és kaptunk egy hop on-hop of buszjegyet is, amivel bejárhattuk egész Barcelonát. Sok új ismeretet szereztem a hét során, amikkel színesíthetem majd a tanóráimat. Ilyenek az animoto, animaker, beusound, wix.com, symbaloo, autorap stb. Ismét megismerhettem egy másik nemzet kultúráját és bepillantást nyerhettem életükbe. Gyönyörű helyen, sok újat tanulhattam, tapasztalhattam és felkereshettem Barcelona látnivalóit. Remélem lesz még lehetőségem íj módon tovább bővíteni ismereteimet, tudásomat. Köszönöm ezt a remek lehetőséget!

 

Molnárné Orosz-Tóth Edina