Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
„Időutazás" Regensburgban
Horizontban a nyelvtanulás

A Bajorországban eltöltött két hét sok tekintetben gazdagított, pedagógus munkámnak újabb lendületet adott.

Elsődlegesen nyelvi tanulmányok miatt jelentkeztem a képzésre, célom az elfeledettnek hitt német nyelvtudásom felelevenítése volt. Nagy élmény volt, hogy az anyanyelvi környezet milyen jótékony hatással van a tanulásra .
A várost korábban nem ismertem, utólag is nagyon jó választásnak érzem. Történelem - ének-zene szakos tanárként szakmailag is gyarapodtam, hiszen az Óváros egészen az ókorig visszanyúlva „mesélt" letűnt korokról, eseményekről és gazdag kulturális programot kínált zene, képző- és színművészet terén egyaránt.

 

A katedra túloldaláról ismét a padba beülni – sok motivált fiatal közé – szintén tanulságos volt. A nemzetközi környezet formálta a szemléletemet a fiatalokról alkotott véleményemet, világlátásomat. Korosztályos különbség legfeljebb az érdeklődés és a mobiltelefon használata terén mutatkozott, egyébként mindenki elfogadó, befogadó, segítőkész és barátságos volt. A csoporttársaim szemszögéből ismerhettem meg Guatemala, Japán, Costa Rica, Kanada, Svájc értékeit és mutathattam be számukra Magyarországot.
Végül a HORIZONTE nyelviskoláról:
Egy nagyon diákközpontú, rugalmasan, ugyanakkor „német precízséggel" működő iskolát ismerhettem meg. Számomra a képzés, a kollégiumi elhelyezés és az iskola által kínált programok is nagyon megfelelőek voltak és csak ajánlani tudom fiataloknak és idősebbeknek egyaránt.

A pályázat neve és száma: A versenyképesség megőrzése a régió oktatási kínálatában - módszertani sokszínűség és nemzetköziesítés. 2019-1-HU01-KA101-060125.

 

Németh Dóra