Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
„A novellák világa. A magyar novellairodalom Czóbel Minkától Lackfi Jánosig”
2021

Az Eszterházy Károly Egyetem Irodalomtudományi Tanszéke a 2020/21-es tanévben „A novellák világa. A magyar novellairodalom Czóbel Minkától Lackfi Jánosig" címmel hirdette meg középiskolások számára az országos Eszterházy irodalmi versenyt. Összesen 41 csapat jelentkezett a versenyre az ország különböző városaiból. Az első fordulóban egy feladatsort kellett kitölteni a jelentkezőknek, akik közül a legjobb eredményt elérő 10 csapat 2021. április 10-én, online döntőn mérhette össze tudását. Gimnáziumunkból az első forduló pontszámai alapján több csapat is kiérdemelte a döntőbe jutást, de a verseny szabályai szerint egy iskolát maximum két csapat képviselhet a döntőben. Így a szombati megmérettetésen a VitézEKE és a Trilógia csapatok adhattak számot tudásukról.

A szombaton lebonyolított forduló után a VitézEKE csapat nagyon szoros versengésben, immáron második alkalommal állt a dobogó élére és 3. helyen végzett, a Trilógia csapat pedig 6. helyezést ért el.

A VitézEKE csapat tagjai: Czáka Lilla, Saufert Sára és Horváth Hunor.

A Trilógia csapat tagjai: Bíró Virág, Losonczi Jázmin és Horváth Adelin.

Felkészítőjük Bodor Viktória tanárnő!

Gratulálunk!

 

http://magyar.uni-eger.hu/hu/magyar/intezetunk/intezeti-hirek/c/a-iii-eszterhazy-irodalmi-verseny-dontoje?fbclid=IwAR1AnhU3mtSKLVcvTCPGYPKYzMAcaJZ9uoHQGnUrxW3ow12Y98C2GGZWE70