Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
A tavaszi szünetig hátra van még :-): 68 nap
„A vizek világa” tematikus tábor
Bartók tér 2020. július 06-10.

A Jövő a Gyermekeké Alapítvány szervezésében a Bartók téren megrendezésre került „A vizek világa" tematikus tábor. Minden nap más vízi állatfajjal ismerkedtünk meg, rövidfilmek, interaktív játékok segítségével. Mozgásos játékok és kézműves foglalkozások is színesítettek a napokat.
A madarak napján 3D madarat hajtogattunk, mesemadarat festettünk. A halak napján megismerkedtünk hazánk leggyakoribb halfajaival, interaktív rejtvényt, szókeresőt fejtettünk, aszfaltrajzot készítettünk, pihenésként sok-sok játékkal szórakoztattuk egymást.
Sétáltunk az Érsekkertben, ahol a park növény- és rovarvilágát fedeztük fel. Kis természetvédőink összegyűjtötték a park nyári kincseit, terméseit, hogy közelről is tanulmányozhassuk. Zümi, a kis padlórobot is nagy sikert aratott a gyerekek körében. Közben sokat mozogtunk, játszottunk a parkban. Fáradalmainkat mandalafestéssel pihentük ki.
A kétéltűek napján a teknősök és békák kerültek sorra. Gyermekjátékokat készítettünk újra felhasználható alapanyagokból, ékszereket fűztünk és várfoglaló játékon bevettük az iskolai játékvárakat, pihenésként origamiztunk.
A tengeri élőlények napján a delfinek, cápák világába pillantottunk be, interaktív játékokkal, akadálypálya építéssel, csoportjátékokkal. Újra eljátszottuk a megkedvelt játékokat, volt még idő hajtogatni és színezni. A tábort kincskereső játékkal zártuk.
A sok játék és közös élmény hét végére összekovácsolta a kis csapatot. Találkozzunk jövőre is!

Csontos Lászlóné táborvezető