Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola,
Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Technikum
...Akkor szép az erdő, mikor zöld...."
-

 

Akkor is. De sárgán, pirosan, rozsdabarnán is csodás. Ezt a megállapítást tették A Jövő a Gyermekeké Alapítvány égisze alatt ismét a természetbe vágyó Bartók téri gyermekek és szülők.

A legutóbbi túra alkalmával a Természetbarát Vándorlók Köre a Vár-hegyi Tanösvényen barangolt Mohácsi Judit túravezető tanítónő kalauzolásával. A csapat apraja és nagyja kristályokat keresett a Dolomit-bányában, a bánya fölött átívelő kilátóból pedig szemlézték az őszi ruhába öltözött Bükköt, a Mátrát és Felsőtárkányt, a Kövesdi-kilátónál megpihenve gyönyörködtek az újabb látványban, s végül a Barát-réten nagy hancúrba kezdtek a szalmabálákon. Csatlakozzatok minél többen a Vándorlókhoz, hiszen a túra –évszaktól függetlenül- nemcsak csodás vidékekre visz el, hanem rendkívül egészséges is. Egy kiadós séta az erdőben, a hegyekben arra késztet, hogy azokra az apró csodákra figyeljünk, amelyekkel a hétköznapokon nem is találkozunk: fel-felbukkanó állatokra, erdei hangokra, madarakra, sőt, önmagunkra! A friss levegőn töltött idő testileg-lelkileg feltölt, energizál. Egy kiadós beszélgetés, jó hangulatú csevegés az osztálytársakkal, túratársakkal kiváló szórakozás, alkalmas arra, hogy egy kicsit egymásra is figyeljünk.

Az idei utolsó előtti túra csodás környezetben valósult meg, a csapat tagjai közötti vidám hangulat bearanyozta a túrázók vasárnapját. Elismerés a csapatnak az újabb kilométerekért és a kitartásért. Folytatás decemberben! Figyeljétek a honlapot, a Facebook oldalt, és az iskolai plakátokat!

 

Fejlesztési projektek