Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Egy Bartók téri tanuló és a felkészítő tanára angliai tanulmányutat nyert
„Az olvasás megváltoztatja az életed"

A Debreceni Tankerületi Központ intézménye, a Szoboszlói Úti Általános Iskola 2018 szeptemberében hirdette meg a három fordulóból álló Nemzetközi Angol Nyelvi Olvasóversenyt (EngRead), melyre számos országból, több mint 560 7-8. osztályos diák jelentkezett.
A jelentkezőknek három lehetőség közül kellett kiválasztani azt az olvasmányt, amelyet angol nyelven kellett elolvasniuk, majd az első fordulóban a választott olvasmányhoz kapcsolódó feladatlapot kellett kitölteniük. Ezt követően a jól teljesítő tanulóknak a második fordulóra el kellett készíteniük egy PowerPoint bemutatót, mely alapján a szervezők eldöntötték, hogy ki juthat tovább a döntőbe, ahol a versenyzőknek egy nemzetközi zsűri előtt kellett előadni a prezentációjukat.
Erre a döntőre november 30.-án került sor Debrecenben, melyre iskolánk tanulója, a 7. c osztályos Gyönki Dominik Botond is meghívást kapott. Habár a megmérettetés Magyarországon zajlott, a résztvevőknek mégis az az érzése támadt, mintha külföldre csöppent volna, mert a sok meghívott vendég miatt a megnyitótól a városban zajló idegenvezetésen át, minden angolul zajlott. Nem csoda, hiszen a zsűri tagjai között nyelvész-kutató, amerikai tanár, nigériai, costa-ricai és argentin diákok is voltak. A döntőbe meghívott 47 versenyző között is jócskán akadtak külföldi állampolgárok. Többen jöttek Lengyelországból, Romániából, de érkezett versenyző a távoli Izraelből is.
Dominik a "The Coral Island" c. regényből készített egy csodálatos bemutatót, amely a többnemzetiségű zsűri tetszését is elnyerte, így övé és felkészítő tanáráé (Sári Boglárka) lett a második helyért járó EGYHETES ANGLIAI UTAZÁS.

 

Sári Boglárka