Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános,
Közép, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
A Bartók téri 4.c-s Tajti Márton országos 1. helyezett lett!
-


Bartók téri sikersorozat a Kenguru Matematikaversenyen

 

Van, akiknek csak egy ugrálós, erszényes állat képe „ugrik be", másoknak pedig a matematikaversenyek sorában az egyik legrangosabb esemény jut az eszébe a kenguru szóról.
Mi is az a Kenguru verseny? A Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny magyarországi rendezvénye már sokéves múltra tekinthet vissza. A nemzetközi versenyt a Kangourou Sans Frontières, Párizsban székelő egyesület szervezi. A 82 országot magában foglaló nemzetközi szervezetben Magyarországot 1996 óta az MaTe Alapítvány képviseli, és a feladata a magyarországi verseny lebonyolítása. Ezen a motivációs versenyen a világon több mint 6,5 millió tanuló vesz részt évente. Magyarországon közel 800 iskolából kb. 40000 az indulók száma. A létszám évről évre emelkedik. Az országos helyezettek lengyel, finn és német diákokkal közösen nemzetközi csereprogramokban is részt vehetnek.
A Bartók téri diákok idén is vállalták a versenyre való felkészülést, s ismét kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhetünk. Tajti Márton, a 4. c osztály diákja a megyei és az országos versenyen is az 1. helyezést érte el.
A felkészülésről így számolt be Marci:
„Nagyon szeretek matekozni, így nem is éreztem felkészülésnek és fárasztónak a gyakorlást."
Minden résztvevőnek és felkészítőnek sok szeretettel gratulálunk, s reméljük, jövőre is hasonló sikereket láthatunk a dicsőségfalon!