Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
A tavaszi szünetig hátra van még :-): 68 nap
A kulisszák mögött
Harlekin tábor

Iskolánk Bartók téri épületében július 20-24. között megvalósuló tábor a Harlekin Bábszínház munkatársainak közreműködésével zajlott. A délelőttöket a bábszínház színészei drámapedagógiai foglalkozások keretein belük sok mozgásos játékkal tették érdekessé a gyerekek számára.

A díszlettervező, bábkészítő munkatársak segítségével pedig diákjaink megismerkedhettek egy bábszínházi darab színpadra állításának folyamatával. Meseillusztrációt, bábokat készítettek a táborozók, és nagy izgalommal kukkantottak be a színfalak mögé, az ott dolgozó mesterek műhelyeibe. Utolsó napon pedig egy premier előtti bábelőadást is megtekinthettek.
A délutánokat kézműves foglalkozások színesítették (bőrözés, batikolás, gipszöntés, liszt-labda készítés). Szerdán meglátogatott minket még egy rendőr is, aki a nyomolvasás rejtelmeibe vezetett be, és akinek segítségével mindenki rögzíthette a saját ujjlenyomatát. S természetesen sok-sok játék és sport a játszótéren, a tornateremben. Csütörtökön a nagy melegre való tekintettel még egy közös fagylaltozás is belefért az időbe.
A tábort a JÖVŐ a GYERMEKEKÉ Alapítvány segítségével valósítottuk meg.