Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
A tavaszi szünetig hátra van még :-): 68 nap
A nagyvilág kis csodái
MTMI nyár a Vida laborban

Szigorúan kütyümentes, de annál inkább szórakoztató, testet és szellemet egyaránt megmozgató 5 napos kaland részesei lehettek idén is azok a gyerekek, aki jelentkeztek a Vida laborban tartott táborok egyikére.

Elsőként június 22- 26 között a Barkóczy utcai épület természettudományos helyiségeit töltötte be a vidám gyerekkacaj.

Az 5 nap során számos izgalmas kísérletben, kirándulásokban, sportprogramokban volt részük. A cél az volt, hogy egy új szemlélettel gazdagodva, kicsit a természettudomány oldaláról nézve is megismerhessék nagyvilágunk kis csodáit a gyerekek. A laboratóriumban a legkülönbözőbb eszközökkel végezhettek fizikai, kémiai vagy akár biológiai és földrajzi kísérleteket, de akár a hétköznapokban is rendszeresen fogyasztott cukorkát is „rávették" arra, hogy segítségével egy csodálatos, színátmenetes műalkotás rajzolódjon ki a tányéron. Az utcákat, tereket járva megfigyelték a köztünk élő kis élőlények szépségét, de lehetőség volt kézműves- és sportfoglalkozásokra egyaránt.

Jó volt ismét együtt lenni és közben játszva tanulni!

A tábor a EFOP-3.2.5-17-2017-00012 számú, LeszEK-E? MTMI pályaorientáció, készség- és kompetenciafejlesztés az egri „Gyakorlóban" című projekt keretében valósult meg.