Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
A jótékonysági bálig hátra van még :-): 1 nap
A Street Kitchen lett a nyerő
Kiváló hangulat a gyakorlós majálison

4 csapat mérte össze főzőtudományát a harmadik alkalommal megrendezett gyakorlóiskolai főzőversenyen és majálison.

A laborosok voltak talán a legösszeszokottabb csapat, akik a legkomplexebb menüt vállalták be. A szalonnás előételt követően pulykás palócgulyásukba tették bele minden kémiai fizikai tudományukat.

A Főni(x) csapata a hamar munka ritkán jó, de fő az összefogás elve alapján láttak munkához. Nagy hála az egyhetes táborozástól kissé megfáradt főszakácsnak, aki rutinosan irányította a kézilányokat, s végül egy igen ízletes pincepörköltet sikerült készíteni.

 

A tesisek nem féltek a kalóriáktól és magyaros virtussal készítették el húsos paprikás krumplijukat, némi érett szőlőlével fűszerezve az ételt.

 

 

 

 

 

 

Az 1. c osztályos szülőkből álló Street Kitchen csapata nem bízta a véletlenre: mind az időfaktort, mind pedig a népszerűséget tekintve a biztosra mentek és amerikai hot-doggal és frissen sült grillhusikkal csábították asztalukhoz az éhes vendégeket. A zsűri hálás feladatát idén Stiller Tamás, a Leányka bisztro séfje és Bíró Balázs az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke látta el, akik (majdnem) mindent végigkóstolva igazságos döntést hoztak. A 3. helyezést a Főni(x), a másodikat a Laborosok érdemelték ki, míg a séfsapkát és a 2018-as GyertEKEnni verseny győztese címet a Street Kitchen csapata nyerte, a közönségdíjat pedig a tesisek zsebelték be. Miközben rotyogott az üst, sercegett a hagyma számos program közül választhattak a gyerekek: az elmaradhatatlan kézműves foglalkozások mellett kipróbálhatták a szumo birkózást, a ninja - warrior pályát, a kifinomult technikát igénylő snookballt, az udvar árnyékosabb szegeltében pedig portrékat készítettek az egyetem rajzszakos hallgatói.
Reméljük az illatokat érezve, a programokat látva és a jó hangulatot átélve jövőre még többen ragadnak fakanalat és ízesítik meg a délutánt a gyakorlóiskola udvarán.
További fotók: ITT