Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
A zene ezer arca
2021

 

A zene mindenkié, a zene mindenkinek más – de akár hallgatjuk, akár előadjuk, mindenkinek közös örömet okoz. A zene világnapján, október elsején egész nap a "lelkekben élő dalé" volt a főszerep.
Már a buszmegálló felől közelítve hallhattuk a hangfalakból szóló modern zenei kedvcsinálót Nováki Máté hangulatfelelős jóvoltából.
A nap folyamán a kezdő gitáros 7. osztályos lányok "turnéztak" osztályról osztályra. 14 helyen jártak, gitárral, közös énekléssel ünnepeltek.
Az alsósokat mozgatták meg Nagy Erzsébet tanárnő magánénekesei az első óra után: Thank you for the Music. Énekeltek, táncoltak jókedvűen.
A nagyszünetben az általános iskolás kórusok muzsikáltak az első emeleten: egy klasszikus kánon után bezengették az épületet mert "Mindenik embernek a szívében dal van".
Kapás Kitti tanárnő összefogta a sok gyereket és a kíséretet, ahova (a furulyás lányok mellett) Párkányi Ágoston (5.d) is beszállt profi dobosként az alkalmi zenekarba. A pillanatnyi csend után Ágoston a dobok mögött maradva bebizonyította, hogy a bulit egy dobbal is lehet fokozni. Annyi felvétel készült, olyan hangulat kerekedett, hogy már-már fesztiválon érezhettük magunkat.
A nap koronájaként a harmadik szünetben a gimisek remegtették meg még a Pláza ablakait is. Az udvaron szólalt meg egy Vad Fruttik, egy AWS és egy Maneskin dal. Zene nélkül nincs teljes ember. (Kodály)
Rövid ízelítő a programról:

https://drive.google.com/file/d/14MHC2rEKLg7xGNonl87hBktPnsOnNtdW/view