Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Átadták az országos művészeti verseny díjait Egerben
A Forrásban megtekinthetik, hogy az iskolások szerint Mi van belül?

"- Mint ahogy azt jó előre sejtettük, a zsűrinek nagyon nehéz dolga volt – mondta Igiric Eszter szervező, a Mi van belül címmel szervezett országos vizuális verseny díjátadóján és kiállításmegnyitóján. A művészeti megmérettetés még január végén zajlott, az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolája szervezésében.

– Az a legfantasztikusabb, ahogy láthatjuk ahogy bennetek megszületnek ezek a munkák, és szabadjára engeditek képzeleteteket – intézte szavait a versenyzőkhöz Balázs Péter, a zsűri tagja.
Az idei verseny már a megye határokon is túlnőtte magát, voltak nevezők Nyíregyházáról, Jászberényből is. Három kategóriában közel húsz helyezett és különdíjas vehetett át elismerést szerda délután a Forrásban.
– A megmérettetés mindig fontos. Ha jól sikerül akkor a sikerélmény miatt, ha pedig nem, akkor célokat tűzhetnek ki gyermekeink, kikristályosodik hová szeretnének fejlődni. Másfelől lehetőséget adunk arra, hogy kipróbálják magukat, belekényszerülnek a gondolkodásba, ami felnőtt életük során hasznukra válik – mondta lapunk kérdésre Murányiné Dr. Zagyvai Márta, akinek a fia vett részt a versenyen."

Iskolánk 7. és 8. osztályos tanulói közül két páros jutott be a második fordulóba. Mindkét páros alkotását kiemelte és különdíjjal jutalmazta a zsűri. Mint a szaktanáruk külön szeretnék Erdélyi Kíra és Demeter Dorina 8.d illetve Bodor Zamfira és Burger Flóra 7.d osztályos tanulóknak köszönetet mondani a kitartó és szorgos munkájukért és a versenyen nyújtott kimagasló teljesítményükért.

 

Az Eredmények elérhetők ITT!

 

Forrás: heol.hu

Fotó: Balogh Tibor