Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Az elsősöket látogatta meg az iskolarendőr
Balesetmegelőzési Marcival érkezett Levente

Fő a biztonság! - ez a kijelentés napjainkban sok szempontból felértékelődött, többek között az oktatási intézményekben is!

Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolája abban a szerencsés helyeztben van, hogy már hatodik éve részese az iskolarendőr programnak. Ennek köszönhetően a diákjainknak szervezett rendezvények rendszeres vendégei a rend őrei, segítségükkel szakszerű tájékoztatást kapnak a például a közlekedésbiztonságról, a gyermekekre leselkedő online és egyéb veszélyforrásokról egyaránt. 
Lázár Levente rendőrhadnagy látogatása minden évben különös örömmel és izgalommal tölti el első osztályos diákjainkat, akik között akadnak olyanok, akik életükben ekkor látnak először „igazi rendőrbácsit", de mint kiderült, sokuk családjában is van rendőr. Levente idén is nagy lelkesedéssel és természetesen ajándékokkal felpakolva érkezett intézményünkbe.

Minden első osztályt meglátogatott, válaszolt a felmerülő kérdésekre és felhívta a figyelmet, hogy most különösen fontos, ne csak a saját maguk, hanem mások testi épségre és egészségére is vigyázni kell. Minden diák kapott egy papírból elkészíthető járőrautót, vagy az úgynevezett Pilotka sapkáét, egy fényvisszaverős kulcstartót, valamint egy –egy ceruzát, melynek végén Balesetmegelőzési Marci vigyáz a tolltartó rendjére.

Fotó: Balogh Tibor