Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
A jótékonysági bálig hátra van még :-): 1 nap
Az olvasás fontosságára buzdítanak az ünnepen
Gyakorlósok műsorával kezdődött az egri 89. ünnepi könyvhét

Az érseki, alpolgármesteri és rektori köszöntőket követően az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola 8.b osztályos tanulói adták elő a „VÉLETLEN" ihlette zenés performance-ukat, melynek Márkus Róbert Zsolt vezetőtanár volt az ötletgazdája. Szabó Anna szólót énekelt és gitározott, Visnyei Flóra Sára és Holló Gellért egy vidám jelenetet adtak elő, melynek témája a magyar nyelv szókincsváltozása, az új, modern szavak beépülése.A 8/b-s végzős osztály utolsó nagy, közös produkciója volt ez az általános iskolai létben. Mind a közönség, mind a szereplő gyermekek jól szórakoztak, nemkülönben maga a költő, Lackfi János, akinek szintén nagyon tetszett a vidám, pikírt produkció.

A megnyitóünnepség későbbi elemeként Márkus Róbert Zsolt beszélgetett a költővel, ami igazán jó hangulatúra sikeredett, sok-sok verssel, nevetéssel, őszinte gondolattal oktatásról, nyelvről, családról. A végén az osztályközösségnek dedikálta Lackfi egyik legújabb kötetét, megköszönve a remek produkciót.

Az olvasás szó szerint mindenkié
Lackfi János szerint az ilyen rendezvények mindenképpen a figyelemfelhívást szolgálják. Remélte azonban, hogy az irodalom ezen kívül, az év többi napján is sokakat elér. Az író, költő, műfordító úgy folytatta, bár régimódi ünnepről van szó, minden városban, ahol megrendezik, igyekeznek évről évre megújulni. Úgy vélte, sokakat vonz a rendezvény helyszíne is, megállító jellege van a piknik-szerű környezetnek. Nincs olyan korosztály, akit ne lehetne megszólítani itt. Mint fogalmazott, nem csak porhintés jelen esetben, hogy 0-tól 99 éves korig mindenkit várnak. A jövő olvasói azok, akik még nem tudnak, s fontos, hogy e közegbe belenőjenek.

Köszönet a profi fotókért Gál Gábor sajtófotósnak!