Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Az összefogás ereje, a művészet ünnepe
Bogi és Bence mosolyáért

Jó volt egrinek lenni, jó volt részese lenni a tegnap délután megrendezett jótékonysági gálaműsornak, melynek bevételével az idén nyáron tragikus hirtelenséggel elhunyt gyakorlóiskolai tanárnő, B. Tóthné Lakatos Edina családját támogatták.
Az egész várost megdöbbentő tragédia hallatán összefogott Eger, valamint az egyetem vezetése és a Márkus Róbert Zsolt gyakorlóiskolai pedagógus által megálmodott jótékonysági rendezvényen számos nemzetközi hírű hazai művész lépett fel telt ház előtt, a Gárdonyi Géza Színházban.
Liptai Kálmán, az egyetem rektora, a rendezvény fővédnöke beszédében örömét fejezte, ki, hogy a közösség számára oly természetes a segítségnyújtás. Habis László polgármester is megköszönte, hogy a város lakói újabb bizonyságát adták annak, hogy a képesek összefogni a jó ügy érdekében.
A gálaműsorban olyan neves előadók léptek fel, mint például Szekeres Adrienn, Csézy, Herczeg Flóra Fehér Zsombor, a Gárdonyi Géza Színház művészei közül Saárossy Kinga, Dimanopulu Afrodité és Vókó János is vállalták a szereplést. Még a közönséget is megénekeltette a Csík zenekar, kinek egyik tagja, Szabó Attila családjával is fellépett. Virtuóz játékával mindenkit elkápráztatott a Gonda László és Báder Ernő duettje, ahogyan mindenki szívét megdobogtatta a Jaja együttes produkciója is. Külön öröm volt, hogy számos, gyakorlóiskolában végzett, vagy jelenleg is az intézményben tanuló tehetség mutatta meg varázslatos hangját, így Molnár Dánielnek és Aleva Zsófiának is szólt a taps.
A gyűjtés ezzel még nem ért véget, hiszen október 30-ig lehet licitálni az egyetem honlapján közzétett sportrelikviákra, borkülönlegességekre, festményre és tűzzománcra egyaránt.

www.uni-eszterhazy.hu/kozlemenyek