Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános,
Közép, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Ballagási ünnepség a Bartók téren
2022

„Törd át gátjaid - a világ legyél te magad.
Vedd egybe életed-halálod - a teljesség legyél te magad."
/Weöres Sándor/

 

 

Ballagási ünnepség a Bartók téren

 

 

Három osztály búcsúzott június 18-án a Bartók téri alma matertől. Szűcs István, Cseh Balázs és Márkus Róbert Zsolt osztályfőnökök utoljára kísérték le osztályaikat a TISZK épületébe, utoljára szólt végzőseinknek az ismerős csengőszó. A hetedik évfolyam diákjai, a szülők és a tanárok nem csupán az osztályokat, hanem a folyosót is csodás díszbe öltöztették. Így a pandémia utáni első teljes, megszorítások nélküli elköszönés méltó keretek között zajlott.
A bevonulás után Szűcsné Hütter Eszter igazgatóhelyettes asszony mondott beszédet, melyben tolmácsolta az osztályfőnökök gondolatait is. A 7. osztály nevében Szászi Viktória 7. a osztályos diákunk olvasta fel elköszönő levelét. A nyolcadikosok műsorát Papp Szofi /8.a/ csodás énekszáma nyitotta. Majd Hajas János Domonkos /8.c/ búcsúszövege következett, aki felidézte a legjobb emlékeket, s megköszönte az iskolában kapott tudást és élményt. Végül Jakubik Hanna /8.b/ osztályos diákunk szólította meg társait a Tíz lépcső c. Weöres-verssel.
A zászlóátadás után következett a megérdemelt jutalmak, kitüntetések átadása. Húsz végzős diákunk a középfokú, három a felsőfokú nyelvvizsgáért kapott elismerést. A nyolc évig kitűnők is könyvutalványt és elismerő oklevelet kaptak Eszter nénitől. Hegedűs Luca Anna a DÖK oklevelét kapta közösségépítő munkájáért. Majd a hagyományos kitüntetések következtek. A gyakorlóiskola Kiváló Sportolója lett Moldisz Milán, Koós Dániel /8.a/, Tripa Olivér és Hidvégi Roland /8.c/. A Jó Tanuló, Jó Sportoló elismerést Ficsor Áron /8.a/, Jánosi Zengő /8.b/és Papp Kornél /8.c/ érdemelte ki kiváló tanulmányi és sporteredményével. Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájáért Emlékérem bronz fokozata Dányi Dominika, Jakubik Hanna, Verba Béla 8. b-s és Barta Iringó 8.c-s diákunk jutalma a nagyszerű teljesítményekért. Az ezüst fokozatért Nagy-Novotnik Letícia Boglárka 8. a-s Veres Kristóf, Sráj Ádám 8.b-s valamint Győrváry Ádám, Lászka Levente 8-c-s tanulóknak szólt a taps.
Majd igazgatónőnk, Légrádiné Kőházi Timea adta át a két legmagasabb elismerést. Az arany fokozat Bánhidy Márk, Tóth-Szük Csenge és Gáspár Bence 8.b osztályos végzőseinket illette nyolcéves kiváló teljesítményükért, versenyeredményeikért és a sport valamint a néptánc területén végzett kiemelkedő munkájukért.
Idén a Szent-Györgyi Albert Emlékplakett Lengyel Renáta /8.a/ és Hajas János Domonkos /8.c/ érdemeit díjazta. Mindketten kiemelkedtek példamutató magatartásukkal, szorgalmukkal, és közösségi emberként is sokat tettek a társaikért. Igazi példamutató diákok, akik a többiekkel együtt öregbíthetik iskolánk hírnevét.
Felemelő ünnepség részesei lehettünk. Büszkék vagyunk a ballagó osztályokra, s kívánunk Nekik sok sikert, boldogságot!