Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános,
Közép, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Beszámoló a Barkóczy utcai ballagásról, évzáróról
2022


„Találkozás és búcsúzás
az élet annyi csak,
Valaki jön, valaki megy,
S az emlék megmarad."

 

2022. június 17-én tartottuk iskolánkban ballagással egybekötött évzárónkat. Tanévünk egyik legszebb ünnepén virágözön lepte el az iskolát. A folyosók, a ballagó osztály terme ünnepi köntösbe öltözött, a táblára fennkölt idézet, művészi rajz került. A ballagáshoz illő díszítést kapott az udvar is, hogy méltó helyszínéül szolgálhasson az ünnepségnek, melyben egyszerre van jelen az emlékezés és a búcsú, az útra hívás és az új iránti kíváncsiság.
Elsőként Vinczéné Sós Tünde általános iskolai igazgatóhelyettes asszony búcsúztató beszédét hallgattuk figyelemmel.
A búcsúzókat Marián Anna hetedikes tanuló köszöntötte Kántor B. Péter: Tárd ki szíved című versével.
Az útra bocsátó gondolatok után az EKKE gyermekkórusa örvendeztetett meg bennünket csodálatos hangjával.
A ballagó osztályok képviseletében Prokaj Vanda és Sály Brigitta mondott búcsúbeszédet, majd Ferencz Mónika és Pózmány Panni Losonczi Léna Lélekbe vésve című versét szavalta el.
A ballagási ünnepségek hagyományának megfelelően a végzős diákok szalagot kötöttek iskolánk zászlajára, majd átadták azt az itt maradó tanulóknak.
Katolikus iskola révén Szabó József atya tanévzáró gondolatai és a ballagóknak szóló áldása következett.
Az ünnepség további részében a legeredményesebben teljesítő végzős diákok majd az alsóbb évfolyamos tanulók vehették át oklevelüket és könyvjutalmukat. A kitűnő eredményt elérteket és nevelőtestületi dicséretben részesülteket külön is szólította Gólya Tamás tanár úr, akiket a közösség előtt felsorakozva méltán illetett meg a taps.
A tanévet egy vidám Janikovszky Éva szöveg zárta, amit Tanner Mirkó 1. osztályos tanuló adott elő, majd az EKKE gyermekkórus „Égbe" engedte „kisvasútját" hangszeres kísérettel.
Végezetül Dr. Gortva János általános igazgató helyettestől hangzottak el a bűvös szavak: „a 2021/22-es tanévet ezennel bezárom."
A Szózat felcsendülése után persze csak az ünnepség hivatalos része ért véget. Ezt követték a gratulációk, virágok, a szülők öröme, és persze a bizonyítványok átvétele az osztálytermekben. Minden valószínűség szerint az ünneplés, a jól elvégzett tanév öröme még családi körben sok helyütt folytatódott.