Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
MATEK az ötödiken
Gyakorlós sikerek az Országos Bolyai Matematikaversenyen

Országos matekverseny... „Ami másnak rémálom, az nekünk a vágyálom" - így foglalható össze azoknak a gyakorlós diákoknak a hitvallása, akik idén – megyei első helyezettként – a Bolyai matematikaverseny budapesti országos döntőjéig meneteltek. Az elért sikerek bizonyítják, hogy nem volt hiábavaló a sok délutáni gyakorlás s a közös munka.
Az alsó tagozaton a 3. osztályos Legendás négyes a 17. helyre lehet büszke. A csapattagok: Szűcs Vencel Ferenc, Seres Noé, Sütő Csenge, Horuczi Liza. A felkészítőjük: Tóthné Vermes Zita.
Győrváry Ádám, Beretka Ákos, Egyed Dániel és Héjja Gergely, a Sárkányok negyedikes versenyzői a 33. helyen zártak. Őket Szél Éva tanítónő segítette ehhez az eredményhez.
A felső tagozaton is nagy küzdelem folyt. A Murányi Péterből, Koncz Regina Ivettből, Sági Roland Kristófból, Szabó Marcellből verbuválódott 5. osztályos 3x3 csapat bizonyára nem utoljára vesz részt a versengésben. Ők a 21. helyet szerezték meg az ötödikesek között.

A Menő Manó Matek csapata - Duró Zsombor Dániel, Fiser Boldizsár Zoltán, Kovács Benedek, Susán Henrik Zoltán a 6.a osztályból – a 14. helyen bizonyította felkészültségét és az együttes munka hatékonyságát a hatodikosok évfolyamán.


A 7.b osztály lányai, Kocsik Eszter, Murányi Lili, Murányi Réka, Rácz Hajnalka a Szupernullák csapatának tagjai valóban szuper írásbeli után kemény munkával jutottak a legjobbak szóbeli fordulójáig. A kiemelkedő szóbeli előadásuk után az ország kiválóságai között a 6. helyen zárták a felkészülést.

 

A három felsős csapat felkészítője Garbaczné Olasz Andrea tanárnő, aki már többször juttatta el tanítványait országos versenyekre.
Mind az 5 csapat évfolyamán 35 csapat közül érte el az eredményét, miután a megyei fordulón szintén kb. ugyanennyi csapat közül lett aranyérmes. Gratulálunk a csapatoknak és a felkészítő pedagógusoknak!

 

Eredmények:

 

3. évfolyam
17. Legendás négyes - Szűcs Vencel Ferenc, Seres Noé, Sütő Csenge, Horuczi Liza
Felkészítő tanár: Tóthné Vermes Zita

 

4. évfolyam

33. Sárkányok - Győrváry Ádám, Beretka Ákos, Egyed Dániel, Héjja Gergely

Felkészítő tanár: Szél Éva

 

5. évfolyam
21. 3x3 - Koncz Regina Ivett, Murányi Péter, Sági Roland Kristóf, Szabó Marcell
Felkészítő tanár: Garbaczné Olasz Andrea

 

6. évfolyam
14. Menő Manó Matek - Duró Zsombor Dániel, Fiser Boldizsár Zoltán, Kovács Benedek, Susán Henrik Zoltán
Felkészítő tanár: Garbaczné Olasz Andrea

 

7. évfolyam
6. Szupernullák - Kocsik Eszter, Murányi Lili, Murányi Réka, Rácz Hajnalka
Felkészítő tanár: Garbaczné Olasz Andrea

 

Gratulálunk!