Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola,
Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Technikum
Buli a könyvtárban! – A Bródy Sándor Megyei Könyvtár kincskereső játéka és pályázata a magyar nyelv napja alkalmából
2021

Iskolánk szorosabbra fűzte kapcsolatát a megyei könyvtárral az utóbbi időszakban. Számos - kisiskolásoknak és kamaszoknak szánt - izgalmas foglalkozás mellett idén a magyar nyelv napja alkalmából több pályázatot hirdettek. Az eszterházys diákok pedig örömmel mentek a „rendhagyó" magyarórákra.
A Bródy Sándor Könyvtár és az Egri Nyelvművelő Kör kincskereső versenyén több Bartók téri osztály kutakodott nyelvemlékek, helyesírási szabályok és titkos rejtekhely után. Minden csapat ajándékokat kapott, de a legjobbak külön könyvjutalomban részesültek. A 6. a osztály két csapata is 1. helyezett lett. Bartók Réka, Gál Gina, Gyárfás Zoé, Szabó Benedek, Vágvölgyi Luca valamint Fiser Domonkos, Farkas Domonkos, Epstein Máté, Simonyi Márk részesültek elismerésben.
Ugyanakkor képzőművészeti siker is született: A Bródy Sándor Megyei Könyvtár által meghirdetett "Magyar nyelv napja, november 13." témájú plakátpályázaton Harsánszki Flóra 6. c osztályos tanuló 1. helyezést ért el felső tagozatos kategóriában. A plakát vizuális kultúra órán készült Nyerges Adrienn tanárnő felkészítésével.
Nagy öröm a siker, de talán még nagyobb boldogság, hogy többen beiratkoztak a „megyeibe". Hiszen a kamaszkuckó csodás világa, a rengeteg gyerekeknek szól könyv és a könyvtáros nénik kedvessége elvarázsolta őket.