Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Csíra
Sikeres volt a Kortárs animáció című pályázat

A Nemzeti Tehetség Program NTP-SZTG-16-0030 Mozgásban – Kortárs animáció című pályázati projektjének keretében tehetséges Mozgókép- és animációkészítő szakos tanulóink márciustól májusig részt vettek egy komplex 60 órás tanórán kívüli tehetségfejlesztő programban. A diákjaink megismerkedhettek Nyerges Adrienn tanárnő segítségével az Anime Studio Pro szoftverrel, amelyet a pályázat keretein belül sikerült beszereznünk. Czeglédi Tamás tanár úr a 3D animáció területéről mutatott mesterfogásokat tanulóinknak.
A pályázat keretei lehetőséget adtak egy tanulmányi kirándulásra is. A programban részt vevő tanulók és tanáraik áprilisban ellátogattak Kecskemétre a Kecskemétfilm Kft. telephelyére, amely Magyarország egyik vezető animációsfilm stúdiója. A stúdió fennállása óta több mint 250 film alkotja repertoárját, és több mint félszáz díjat nyert különböző nemzetközi filmfesztiválokon. Diákjaink találkozhattak Horváth Mária díjnyertes rajzfilmrendezővel, megtekinthették a 2D műhely jelenleg futó projektjeit, valamint több órán keresztül beszélgethettek Tóth-Pócs Rolanddal a 3D animációs műhely vezetőjével, aki sok új ötletet adott a színvonalas munkákhoz.
Az elkezdett animációs projektek véglegesítésére a májusi 3 napos bentlakásos tábor keretein belül került sor. Válóczi Krisztina tanárnő és Tóth Ferenc Zsolt tanár úr vezetésével sikerült véglegesíteni az animációkat. Sajnos a szabadidős programok egy részét nem sikerült megvalósítani a rendkívüli esőzések miatt, ezért többnyire a tábor környékén dolgoztak tanulóink. Az így felszabadult időben land art installációt készítettek tanulóink, amelynek a Csíra nevet adták, illetve egy újabb film kidolgozásának is nekikezdtek.
A 3 nap gyorsan eltelt, de a kitűzött feladatokat sikerült elvégezni. Elkészült egy közös produktum is, valamint a felsőbb évfolyamos tanulók animációja is testet öltött.
Az elkészült alkotások megtekinthetőek a szakképzés weblapján, valamint Youtube csatornáján.