Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
A nyári szünetig hátra van még :-): 8 nap
DIÁKOLIMPIA – MEZEI FUTÓVERSENY VÁROSI ÉS MEGYEI FORDULÓK
II. – IV. korcsoportok

A tavasz beköszöntét jelzik a szokásos diákolimpiai mezei futóversenyek.

A városi fordulót 13.-án rendezték a maklári repülőtéren és igazán embertpróbáló körülmények között futottak a résztvevők. Bartók téri iskolánk közel 30 fős csapata a 6-8 fok és erős szél ellenére kiválóan helytállt és tanulóink több egyéni számban illetve egy csapattal harcolták ki a megyei döntőbe jutást. Katona Korinna és Kocsik Eszter kiemelkedően teljesítményükkel megnyerték korosztályuk egyéni versenyszámát. Érdekesség, hogy II. korcsoportos leány csapatunk 2 fő bartókos és 3 fő barkóczys kislány összesített eredményei alapján került a megyei fordulóba, igazi egyesített csapatként! Tanulóinkat a Bartók térről Kálovics Ferenc és Molnár Endre testnevelő tanárok szervezték és kísérték.
A fent említett 3 kislányon (név szerint Hóruczi Lizán, Sütő Csengén és Komáromi Sárán- felkészítő tanáruk: Bodnár Andrea) kívül, iskolánkat a Barkóczy úti épületből, 26 II. korcsoportos (4-5. évfolyamos) gyermek is képviselte. Mindannyian tisztességgel teljesítették távjukat, kortól és nemtől függően. A kitartásuknak és felkészülésüknek köszönhetően, csapatban egy II., VI., VII., VIII. és IX. helyezésért vehettek át oklevelet. Míg egyéni kategóriában, ebből az épületből, a legjobb eredményt Gazi Csenge érte el, hiszen a III. korcsoportos lányok között 6. helyen ért célba, a városi fordulóban. Szervező és kísérő tanárok Bodnár Andrea és Pogonyiné Kurucz Mónika voltak.

 

A megyei döntőbe jutottak eredményei:
2. helyezett II. korcsoportos leány csapat: Hóruczi Liza, Katona Korinna, Komáromi Sára, Lászlófi Glória, Sütő Csenge.
II. korcsoportos leány: Katona Korinna (1. helyezés)
III. korcsoportos fiú: Ficsor Áron (4. helyezés) és Tóth Sebestyén (3. helyezés).
IV. korcsoportos leány: Kocsis Eszter (1. helyezés)
IV. korcsoportos fiú: Poczok Márton (3. helyezés)

A fentieken kívül bartókos csapattagjaink: Koncz Helga, Szászi Viktória, Farkas Domonkos, Farkas-Lévai Péter, Kaló Kende, Kovács Patrik, Kozma Donát, Majoros Bálint, Szép Olivér, Bak Gergely, Zombori István, Bocsi Botond, Buck Benjámin, Hajdú Koppány, Kalán Tamás, Molnár Péter, Tompa László, Tóth Benedek, Vás Márk, Wachter András
Barkóczys csapattagjaink: Majoros István, Forgács Bálint, Márföldi Márton, Szemes István, Seres Noé, Győri Réka, Pap Afrodité, Hornyák Tímea, Gál Csenger, Horváth Péter, Párkány Domonkos, Simon Attila, Nagy Ádám, Földi Bernadett, Szalai Maja, Komáromi Anna, Prokaj Vanda, Boros Dorka, Szép Viktória, Jacsó Laura, Pekk Melinda és Mrena Borbála. 

Minden versenyzőnek gratulálunk és további jó sportolást kívánunk!

A megyei döntőre 21.-én került sor ugyancsak a maklári repülőtéren, de a városi forduló időjárási körülményeihez képest igazán kényeztető napsütésben. Megtelt a reptér parkolója és a versenypálya élettel és sportos, edzett fiatalok mozogtak az egy kilométeres körpályán. Itt már minden távot szigorúan betartottak és míg a legkisebbek 1500 métert, addig a IV. korcsoportos fiúk már 4000 métert teljesítettek. A hosszabb távok, a talaj és a nagyobb versenytempó komoly felkészültséget kívánt minden versenyzőtől. Az erős mezőnyben is remekül helytálltak tanulóink és „mezei futótündér" lányaink ismét megnyerték egyéni versenyszámaikat, csapatunk pedig elérte az országos versenyre való továbbjutáshoz szükséges 2. helyezést. A fiúk sem szégyenkezhetnek, mert mindhárman a top 10 körül végeztek és értékes versenytapasztalatokat szereztek.

Kálovics Ferenc rövid értékelése szerint: „Azért mentünk, hogy a lányok vívják ki az országosra jutást, ami sikerült. A fiúknak kiváló egyéni felkészülési verseny volt és ha a városi fordulóban a III. korcsoportos csapat betartja az indulási szabályt, akkor valószínűleg nem egy csapatunk jutott volna az országos döntőbe... Így is elégedettek vagyunk és köszönjük sportolóink edzőinek a kiváló felkészítő munkát aminek köszönhetően ott lehetünk az országos döntőben!"

Megyei döntő eredmények:
2. helyezett II. korcsoportos leány csapat: Hóruczi Liza, Katona Korinna, Komáromi Sára, Lászlófi Glória, Sütő Csenge.
II. korcsoportos leány: Katona Korinna (1. helyezés)
III. korcsoportos fiú: Ficsor Áron (10. helyezés) és Tóth Sebestyén (11. helyezés)
IV. korcsoportos leány: Kocsis Eszter (1. helyezés)
IV. korcsoportos fiú: Poczok Márton (7. helyezés)

Minden versenyzőnek gratulálunk és további jó sportolást kívánunk!