Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
A nyári szünetig hátra van még :-): 14 nap
Dr. Téry Ödön Emlékérmet vehetett át Tóth Ferenc Zsolt
Élen jár a természetben

A hétvégén, a Dobogókőn megrendezett XXXI. Természetjárók Napján vehette át a Dr. Téry Ödön Emlékérmet kollégánk, Tóth Ferenc Zsolt. Tanár úr már régóta a természet szerelmese, korábban a Szent-Györgyi Albert DSE tagjaként, később a Sapientia-Gyermekeink Jövőjéért Alapítvány túravezetőjeként rendszeresen vezette a túrákat és egyéb természetjáró programokat gyalogos, kerékpáros és vízi szakágak keretében. Különösen jelentős volt az egész közösségére kiterjedő évi két alkalommal megszervezett program, (akadályverseny) ősszel és tavasszal. A nyári táborok keretében rendszeresen vezet túrákat a Tiszán és a Túron.

Nagy szerepet játszik a megyei események szervezésében. Évente résztvevője az Egri Tavaszváró Tájékozódási verseny szervező gárdájának. Legfontosabb szerepe azonban a megyei szövetség által tervezett, szervezett versenyek lebonyolításában van. A szervező gárda tagja volt az 1999 és 2016-os TEGYOT, TEDOT, a 2004 és 2016-os GYOT tervezésében és lebonyolításában is.

 

Meglehetősen nagy figyelmet szentel a diákok túrái alkalmával a turizmus szabályainak megismertetésére, az alapvető természetbarát normák elsajátíttatására. Segít a szövetség által szervezett túravezetői tanfolyamok lebonyolításában. Több gyakorló túra lebonyolításában működött közre.

Nagy segítséget jelent munkája a szövetség kiadványainak szerkesztésében. Az ő munkájának köszönhető a jelvényszerző túrák, a megyei természetjárásunk története kiadvány tördelése, nyomtatásra való előkészítése, valamint ő a megyei honlap készítője és kezelője.


Gratulálunk!