Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
A nyári szünetig hátra van még :-): 14 nap
Duatlon Diákolimpia Országos Döntő
Katona Amina és Katona Korinna sikerei

Ebben a szép sportágban iskolánk egyik testvérpárja Katona Amina és Katona Korinna már régóta profi szinten versenyeznek és érnek el szép eredményeket szüleik hathatós támogatásával. A 2019. október 26-án Marcaliban megrendezett Duatlon Diákolimpia Országos Döntőn mindketten saját korcsoportjuk bajnokai lettek! Rátermettségüket és felkészültségüket bizonyítja, hogy Amina korosztálya (I. korcsoport) legfiatalabb tagjaként utasította maga mögé a mezőnyt, míg Korinna (II. korcsoport) nagy különbséggel megelőzve a második helyezettet lett diákolimpiai bajnok!
Néhány lelkes diákunk is megismerkedett a duatlon sportággal és indult el a diákolimpián. Már szeptemberben elkezdték a felkészülést a versenyre, kerékpáros- és futóedzéseket tartottak, gyakorolták a sportág technikai elemeit, taktikai részeit, még a lánc leesése utáni munkálatokat is rutinszerűvé tették.

A felkészülési idő rövidsége ellenére a lányok a versenyen nagyon jól teljesítettek. Az 1 km-es futás kivette az energiájukat, de hatalmas küzdéssel kerekezték végig az azt követő 4 km-es távot, majd mindent beleadva 0,5 km-t futva eredményesen értek be a célba. Gazi Csenge a 7., Tóth Szabina a 23., Halász Annaliza a 25. és Nagy-Novotnik Letícia a 30.helyen. 

Csapatunk összteljesítménye országos negyedik helyezést jelentett, amivel közel kerültek a Lányok az éremszerzéshez! Reméljük jövőre több gyakorlással, a rutin megszerzésével és immár versenytapasztalattal is rendelkezve, tanulóink felállhatnak majd a dobogóra!
Gratulálunk az eredményekhez és sikeres folytatást kívánunk ebben a rendkívül kemény, de csodálatos sportágban!

Katona Amina edzője: Kertész Balázs
Katona Korinna: edzői, Kertész Balázs, Szabó-Erdélyi Attila