Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Egészséghét
Mozgásban a Gyakorló

Minden nap fontos szerep jut a mozgásnak iskolánkban, de van egy hét félévente, amikor minden korosztály érdeklődési körének megfelelő, az egészségtudatosságot erősítő programokon vesz részt. Az idei félévben sem volt ez másként. A szemet gyönyörködtető gyümölcsből és zöldségből készült alkotások, valamint az egészséges életmódot népszerűsítő plakátok idén sem maradhattak ki az előzetes feladatok közül. Nagyszünetekben mindkét épületben zengett a tornaterem az aerobic edzésektől, de sokszor ügyességi labdajáték, Ninja Warrior pálya, foci és röplabda házi bajnokság , szülő-gyermek vetélkedő helyszíne is volt.

Természetesen nem maradhattak el a prevenciós előadások, így szó esett az alkohol és a dohányzás káros hatásairól, az hatékony fogápolás és tisztálkodás fontosságáról és a fogyatékkal élők segítéséről is. Ezek mellett egy méhész avatta be a legkisebbeket a méz készítésének fortélyaiba, de volt elsősegély és rendőrségi és mentős bemutató és bemutatkoztak a Barantások is. Gimnazistáink és az intézmény dolgozói az önkéntesség jegyében vérüket is adták, ezzel mutatva példát íz önzetlen segítségnyújtásból.

Fotók ITT!


A továbbiakban néhány tanulói beszámolót is közzé teszünk:
„Nyomozás"


Az egészséghét keretében rendőrségi bemutatót is szerveztek iskolánkban. Két helyszínen ismerkedtünk a rendőri munka rejtelmeivel.
Az iskola udvarán egy igazi rendőrautóba ülhettünk. Villogtattunk, szirénáztunk. A rendőr bácsi bemutatta a fegyvereit: gázspray, gumibot, bilincs, pisztoly. Ezután a másik helyszínre igyekeztünk, ahol még izgalmasabb dolgok vártak ránk. A KRESZ tábla felismerése után a legügyesebbek közül a rendőr néni kiválasztott egyet, aki jutalmat kapott. Ujjlenyomatot vett tőle!  Közben megismertük ennek a fontos feladatnak a technikáját. eszközeit. Kis nyomozókká váltunk!
Nagyon jó volt ez a délután, kár, hogy én nem kaptam ujjlenyomatot.


Horváth Hanna 4.d osztály


Méhészbemutató


Az egészséghét keretein belül méhészbemutatón is részt vett az osztályunk. A bemutatóra a méhészek hoztak egy kaptárt – természetesen méhek nélkül – így megnézhettük hová gyűjtik a mézet a méhek. Megtudhattuk, milyen tagjai vannak egy méhcsaládnak, és mik a feladataik. Beszélgettünk arról is, miért fontos a méz fogyasztása, milyen jótékony hatásai vannak a méznek. Az érdekes bemutató után megkóstoltuk az akácmézet és a hársmézet is. Nagyon tetszett ez a program, szeretnénk, ha több hasonló lenne az iskolában!

 

4.e osztály