Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Együtt a banda!
Gólyaavató 2017

Összetartás, csapatszellem, jókedv és vidámság. Ezekkel a jelzőkkel lehetne legegyszerűbben leírni az ide gólyabál hangulatát. Az idei 9. osztályosoknak az elmúlt hónapokban igazán sikerült összekovácsolódni és ez tökéletesen látszott a gólyabálon előadott műsorokból.
A 9. A osztályosok katonásan, rigmusokat skandálva, az iskolás lét tiltott, vagy épp árnyoldalait hangoztatva vonultak be osztályfőnökük után, farmerjeik állapota megtépázott idegrendszerüket szimbolizálta. A vidám táncos produkciók tükrözték a fiatalok létének elviselhetetlen könnyűségét, az előadás végül egy féktelen buliba fulladt, melyben pedagógusok és más osztály tanulói is bekapcsolódtak.
A 9. B-sek a videós bevezetőt követően könnyed eleganciájukkal igyekeztek elvarázsolni a nézőközönségüket, egy klasszikus táncprodukcióval készültek. Természetesen a csattanó itt sem maradt el, a Napoleon Boulvard Júlia című dalát fogalmazták át saját életükre. A produkció színvonalát emelte, hogy osztályfőnökük is aktívan részt vett a dal előadásában és egyik diákjai likvidálásában egyaránt!
A 9.C osztályosok nyújtották talán a legszínesebb műsort: ők is készültek mozgóképes poénokkal, hawaii tánccal nyitottak, majd a fiatalemberek kápráztatták el a teltházas közönséget stílusban be nem azonosítható mozgássorozatukkal, a produkció pedig egy nagy össztánccal zárult.
A vetélkedő a szokásokhoz híven sok vicces, bátorságot igénylő, gátlásokat levetkőző, egymás megismerését megerősítő feladatot tartalmazott, melyek esetében valóban a részvétel volt a fontos. Az est végén azért természetesen győztest is hirdettek a 9. a-sok személyében, de azt gondolom, mindenki nyertese volt, aki részt vett ezen a fantasztikus gólyaavató esten!
Hajrá 9. osztály, hadd legyünk büszkék rátok!

További fotók: https://photos.app.goo.gl/4btrVvl0ED71vaGO2