Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Eljöttek hát az angyalok!
Karácsonyra hangoló ünnepi műsor

Igen színes repertoárral készültek a Barkóczy úti épületegység tanulói és pedagógusai a szokásos ünnepi karácsonyi műsorra. A legkisebbektől a végzősekig minden évfolyam részt vett a szeretet ünnepére hangoló produkcióban. A rendezvény az Arany János emlékévhez kapcsolódó irodalmi és képzőművészeti pályázat eredményhirdetésével kezdődött miután két apró leány elénekelte a Kiskarácsony című dalt.
Ezt követően Márné Tóth Judit kis tanítványainak, hangszerekkel színesített produkciója idézte az ünnep hangulatát. Az 8. D-s leányok napjaink méltán népszerű musicaléből, a Pál utcai fiúk című darabból adták elő, annak mára már ikonikussá vált betétdalát, nagy sikert aratva a közönség soraiban.
Az egységesített fiú és leánykórus klasszikus pop slágerekkel és egy sprirituáléval készült, de több egyéni, szóló produkciót is hallhattunk. Művésztanáraink közül Belkovics Zoltán és Nagy Erzsébet csodálatos előadását színesítették a gimnáziumi vegyeskar tagjai, akik Kovács Ádám vezetésével ismét elvarázsolták a hallgatóságot.
Bár azt hiszem ezen a rendezvényen senki sem csupán hallgatóként, sokkal inkább dúdoló, hümmögő, a lábbal ritmust diktáló, halkan mormogó előadóvá vált.
A rendezvényt a pedagógusokkal kiegészült kórus zárta igazi áhítattal, csillogó szemmel énekelve , megidézve a karácsony szellemét.
Áldott ünnepeket mindenkinek!

További fotók ITT!

 

 

A díjazottak:

200 éve született Arany János,akinek tiszteletére a gyakorlóiskola egy rendezvénysorozatot szervezett. Ennek részei voltak a történelmi emlékülés és irodalmi teaház mellett a balladamondó verseny és a képzőművészeti pályázat és kiállítás.

 

Gimnáziumim tagozat:
Arany balladamondó verseny


I.hely Nagy Klementina
II.hely Ponicsán Rebeka
III.hely Makovics Klaudia

 

Képzőművészeti pályázat


12.évfolyam
I hely Farkas Vivien
II. Pápai Stefánia
III.Bartók Róbert

11,évfolyam
I.hely Bencsik Beáta
II.hely Varga Alexandra
III.hely Kecsmár Dániel

9-10.évf.
I.hely Puporka Kevin
II.hely Forgács Dalma

 

Általános iskola:
Arany balladamondó verseny
I.helyezettje Tatár Dalma
II.helyezett Gál Natália
III.helyezett Monoki Zsófia

 

Képzőművészeti pályázat általános iskolai korcsoportjában jutalmazott lett a 7.d osztály alkotócsoportja: Baranyi Vivien,Berecz Kamilla,Berecz Kármen,Lipkovics Viktória,Barta Kata,Ficzere Ágnes

Gratulálunk!