Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Emberség, pedagógia, módszertan
Túl az első digitális munkarendi héten

Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájának pedagógusai jelesre vizsgáztak emberségből, pedagógiából és módszertanból egyaránt- véli Légrádiné Kőházi Timea intézményvezető.

Iskolánk informatikus kollégáinak közreműködésével, a veszélyhelyzet kinyilvánítása előtt egy munkacsoport jött létre, akik feltérképezték, megismerték, illetve tesztelték azokat az online felületeket, melyek segítségével folytatódhat az oktatás.
A koronavírus magyarországi terjedése miatt március 16-án bezártak az általános és középiskolák is. Kevesebb, mint 48 órája volt a kollégáknak, hogy átálljanak a digitális munkarendre, melynek gyakorlatát az első, próbahetet követően – a korábban készült segédanyagoknak és az oktatásnak köszönhetően - már mindenki elsajátította.

A kollégák a lehető legváltozatosabb alkalmazásokat használva folyamatos kapcsolatban vannak diákjainkkal, akik úgy tűnik, könnyedén vették az átállást. Köszönhetően annak a szülői támogatásnak, ami nélkül ez a rendszer nem működne. Nagyon hálásak vagyunk a szülőknek, hogy türelemmel, a pedagógusok munkáját maximálisan támogatva segítik gyermekeiket a mindennapi tudáselsajátításban. A tanulóink pedig hihetetlen aktivitással, szorgalommal és igyekezettel oldják meg a feladatokat.
Az intézményvezető hangsúlyozta: viszonylag könnyebb helyzetben vagyunk gyakorlóiskolaként, mert a kollégáink eddig is a legkorszerűbb módszerekkel, a legújabb programok segítségével oktattak. Ebben, a mindenki számára új helyzetben viszont az iskola közössége az eddigieknél is jobban összefogott és többféle platformon segíti egymást: egy közös helpdesk felületen keresztül, valamint szakmai munkacsoportokban tanácsokat adnak, segítik azokat, akik elakadtak az online világban és számtalan, a digitális oktatást segítő ötlet cserél gazdát.
Az idei érettségivel kapcsolatban kormányzat döntésének megfelelően kell eljárni. A kollégák azonban a továbbiakban is mindent megtesznek azért, hogy a végzős középiskolásaink sikeres vizsgát tehessenek minden tantárgyból.

Egy szóval: KÖSZÖNET mindenkinek!

Fotó: Szántó György