Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Enyém a Pálya!
Állásbörze és Karriernap

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017. 11. 07-én tartott rendezvényén gimnáziumunk 11 és 12. évfolyamosai ismerkedhettek meg Heves megye 22 cégének munkaerő kínálatával.
A program jól illeszkedett az EFOP - 3.2.5-17-2017-00012 LeszEK-E? MTMI pályaorientáció, készség- és kompetenciafejlesztés az egri „Gyakorlóban" című pályázat céljaihoz.
Az egész napos rendezvény egyrészről kiállítás, ahol a Heves megyei munkáltatók saját standjukon lehetőséget kapnak arra, hogy személyesen vehessék fel a kapcsolatot az érdeklődő leendő munkavállalóikkal.
Másrészről karrier tanácsadás, ahol az előadói sarokban folyamatosan előadások hangzanak majd el álláskeresés, önéletrajzírás, karriertervezés, önmegvalósítás témakörében.
Az egész napos rendezvény alatt a látogatóknak lehetőségük lesz arra, hogy a helyszínen elkészíthessék fényképes önéletrajzukat, vagy akár próbainterjún is részt vegyenek. Itt következmények nélkül kérdezhetnek a HR-esektől, kérhetnek személyes tanácsot.
A Heves Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya továbbképzési lehetőségekről, támogatási programokról is tájékoztatta az érdeklődőket.
A szakmai előadásokon a diákjaink megtudhatták, hogyan készüljenek fel egy állásinterjúra, hogyan írjanak önéletrajzot, hogyan adják el magukat leendő munkavállalójuk részére. A felkészítéssel megelőzhető a bizonytalanság, az interjúk során keletkező feszültség, a próbainterjúk és személyes kapcsolatok révén a leendő munkavállalók önbizalomra tehetnek szert.
További szakmai segítséget nyújtottak az Eger Megye Jogú Város Foglalkoztatási Paktuma együttműködő szervezetei is.