Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
A nyári szünetig hátra van még :-): 14 nap
Eszterházy nap
Tudományos, játékos ismeretterjesztés

Az Eszterházy nap intézményünkben minden évben a tudásszerzés rendhagyó módjáról, a közösségkovácsolásról, megerősítésről szóló különleges nap. A diákok idén szeptember 27-én élményszerű tanórák, iskolán kívüli programok keretében töltötték el a délelőttöt. Legtöbben, az Eszterházy Károly Egyetem által kínált Kutatók Éjszakája rendezvényeit látogatták meg a Líceumban, ahol kicsik és nagyok is találtak az érdeklődésüknek megfelelő kikapcsolódási lehetőséget.

A Bartók téri alsó tagozatosok egy igazán nívós, a Kulturált Közlekedésért Alapítvány által koordinált és megvalósított, a közlekedésbiztonságot előtérbe helyező, több állomásos eseményen vehettek részt.

A szervezet munkatársai nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a diákok játékos módon ismerjék meg a közlekedési- és jelzőtáblákat, az elsősegélynyújtás alapjait. A tornateremben pedig egy igazi közúti közlekedési szituációt teremtettek. A gyerekek rollerrel, biciklivel, a szabályokat betartva haladtak át a vasúti átkelőt, vagy éppen a zebrát modellező útvonalon. Mindenképpen hasznos és izgalmas nap volt.