Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Felszíni és felszín alatti vizek titkai nyomában itthon, Magyarországon
Petik Eszter 10.C írása

A Határtalanul elnevezésű pályázat keretein belül volt szerencsénk vendégül látni az Erdélyből, a szovátai Domokos Kázmér Szakközépiskolából érkező diákokat. Érkezésükre változatos programokkal és nagy izgalommal készültünk.
A csoport csütörtök reggel indult Erdélyből, majd a hosszú út után kora este érkeztek meg szálláshelyükre, Noszvajra. A helyszínen pár osztálytársammal vártuk őket. Készítettünk egy videót számukra, amit csütörtökön be is mutattunk.
Másnapra egri túra volt a program. A városba érkezés után a csoport elindult az Egri Várba. Útközben megtekintettünk Eger nevezetességei közül néhányat, például a Bazilikát és a Líceumot, és megálltunk a Szent József forrásnál.
Ezután felszálltunk a városnéző kisvonatra, majd a túra végén ebédelni mentünk. Délután ellátogattunk Parádra és megvizsgáltuk Csevice-forrás vizét, valamint az erdei tábort is megnéztük. Este szabadon választható programok voltak: strandolás vagy barangolás a városban.
Szombaton Aggtelekre utaztunk busszal, ahol a Baradla-barlangban tettünk egy túrát. A barlangtúra előtt megnéztük az ördögszántást, egy víznyelőt, és a Káposztás-tavat.
A barlangból a jósvafői kijáraton távoztunk. Jósvafőn megnéztük a tengerszemet, amely gyönyörű volt.
Egerbe tartva még Szilvásváradon is tettünk egy rövid sétát.
Szombat este tartottuk a búcsúestet, amely jó hangulatban telt. Vacsora után közösen énekeltünk, amit mindenki élvezett. Ezután szabadon tölthettük az időnket, ezt az időt főként beszélgetéssel és táncolással ütöttünk el.
Összességében elmondhatjuk, hogy nagyon élvezetes programokon vagyunk túl, ahol sikerült megismerni egymást, összekovácsolódni. Ezért is jelenthetem ki, már most izgatottan várjuk, hogy mi is meglátogathassuk szovátai diáktársainkat.