Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Festészet napi programkavalkád a Gyakorlóban és az ARKT-ban
Hallgatóink, tanulóink és oktatóink munkájába is betekintést nyerhetünk

Számos programmal és kiállítással kapcsolódnak iskolánk tanárai, diákjai és az itt oktató hallgatók is a Magyar Festészet Napjához kapcsolódó városi rendezvényekhez. Eger az egyik vidéki központja az országos programsorozatnak, melynek kiemelt célja a kortárs magyar festők és alkotásainak megismertetése a nagyközönséggel. Így iskolánk színvonalas művészeti képzésében résztvevők számára is jó lehetőséget kínál a bemutatkozása.
Elsőként október 12-én 17.00-tól a Szabad Szalon megnyitóján intézményünk három tanárának Bulla Márta, Bugyi István József és Fejes Adrienn munkáiban gyönyörködhetünk a Vitkovics házban.
Október 14-én hétfőn, a nagyszünetben iskolánkban művészeti képzésen tanító hallgatók munkáinak tárlatát nyitjuk meg a Barkóczy úti Fészek Galériában.
Az ARKT Galériában október 16-án, kedden 12.00-tól számos festészeti foglalkozással, előadásokkal és koncerttel várjuk a téma iránt fogékony érdeklődőket és természetesen iskolánk diákjait egyaránt.
Az Agria TISZK-ban található Galéria sem marad üresen: október 17-én a nagyszünetben nyílik ugyanis az a tárlat, mely az iskolánk művészeti képzésén oktatóinak munkáinak enged betekintést.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!