Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Gólyanap_2020
Udvari móka

2020 augusztus 29-én került megrendezésre az EKE Gyakorlóiskola gólyanapja. Eredetileg 2 napos tábornak indult, azonban a kialakult járványhelyzet miatt csak 1 nap állt rendelkezésünkre, ennek ellenére kijelenthetem, hogy a hangulat felejthetetlen volt.
Ezen a napon a gólyák osztályonként más-más színű pólót kaptak, de egy valami közös volt, mégpedig a tánc, amit reggeltől a nap végéig tanultunk.
A nap során kiemelt figyelem koncentrálódott a zászlók és az osztályindulók elkészítésére.
A végzős segítők ismertették a délelőtti programot, ami különböző állomásokból állt, mint például a tojás quiz melynek lényege, hogy különböző fejtörő kérdéseket tettek fel, és aki rossz választ adott, annak szét kellett törni egy tojást a fején (a cselesek a homlokot választották).

 

Elmaradhatatlan volt a végzősök részéről a gólyák ugratása is, ami idén a vizes lufik dobálása volt.
Egy rövid, ám annál laktatóbb menüt tartalmazó ebédszünet után kezdődhetett a versengés délutáni része.
Játszottunk élő amőbát, amihez szükség volt 3 jól futó és logikusan gondolkodó diákra, akik kaptak 3 darab láthatósági mellényt, melyeket az amőba pályán kellett elhelyezni a játék szabályainak megfelelően.
Volt kötélhúzás is, aminek igaz, mindenki ismeri a szabályait, azonban én mégis mondanék pár szót. Ehhez a játékhoz elengedhetetlen a 2 csapat, illetve egy jó kötél. A két csapat, a kilencedik A és B osztály jelen is volt, azonban a jó kötél hiányzott, ugyanis ahogy megrántották az osztályok, az elszakadt és mindannyian a földre pottyantunk.
Különböző váltó- és sorversenyeket is szerveztek, köztük a székpakolást, aminél a versenyzők 2 darab széket használhattak, hogy eljussanak a célig.
A nap végén elérkezett az eredményhirdetés ideje, ami rettentő izgalmas volt a szoros pontszámoknak köszönhetően. Az első és harmadik osztály pontjai között 6, míg az első és második osztály között mindössze 1 pont különbség volt.
A verseny végül a B osztály harmadik, a C osztály második és az A osztály első helyezésével zárult.

 

Szabados Dorina 9.A osztály