Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
A jótékonysági bálig hátra van még :-): 1 nap
Gólyatábor 2017
A 9.A osztály nyerte a vetélkedőket

Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájának gimnazista gólyái augusztus 24-25-én, Nagyvisnyón ismerkedtek egymással.
A szervezők, az iskola 12. évfolyamos tanulói, közösségformáló programokat szerveztek a 9.évfolyamos diákok számára, akik nagy lelkesedéssel vettek részt minden feladatban. Csapatépítő tréningek közös vetélkedők színesítették a programot, de természetesen a csillagtúra és reggeli torna sem maradhatott ki.
A végzősök egy gólyatáncot tanítottak a 9. évfolyamos diákoknak, melybe mindenki bekapcsolódott, még az osztályfőnökök is! Az első estét zenés mulatsággal zárták, ahol felhőtlenül szórakozott mindenki! :)
A következőkben a diákok rövid élménybeszámolói következnek:


Lukácsi Boldizsár, 9.A osztályos tanuló beszámolója a táborról:


„Nagyon sok élménnyel és baráttal gazdagodtunk a gólyatáborban. Ezt főként a végzős diákoknak és a munkájukat segítő tanároknak köszönhetjük. A programok megszínesítették ezt a két napot, amit Nagyvisnyón töltöttünk. "Szivatásokkal" is bombáztak minket. Így utólag visszagondolva elég viccesek. Én imádtam kezdettől a végéig, és ha tehetném, még nagyon sokszor elmennék oda ezt megismételni." 

 

Markó Anna és Dorkó Zsanett, 9. B osztályosok véleménye

 

„Mikor elindultunk Egerből, megmondom őszintén meg voltunk kicsit ijedve, hogy mégis hogyan fognak fogadni az osztálytársaink. Szerencsére kellemesen csalódtunk. Az osztályból 12-en nem voltak táborban, de így is szuper hangulatot és jó közösséget alakítottunk ki.
A felsőbb évesek először köszöntöttek minket, majd betanították a gólyatáncot, amit később számtalanszor elő kellett adni, majd feladatokat kaptunk, ami jobban összehozta a gólyákat. Írnunk kellett egy indulót, meg kellett tervezni az osztály zászlaját és emellett különféle dolgokkal kellett selfie-ket készíteni, majd ezeket a feladatokat az esti vetélkedőn kellett bemutatni. Személy szerint (Zsanett) az osztályfőnökkel kellett a tóban selfie-znem, ami maga egy élmény volt. A zászlót pár lány csinálta, az indulót pedig Annáék közösen. Este a 12. osztályosok által szervezett vetélkedőn vicces és szórakoztató feladatokban vett részt az osztály. Takarodó után a szobatársainkkal beszélgettünk, majd elaludtunk. 2 óra körül keltettek minket egy jó kis metállal, ami nem volt túl kellemes... Azt mondták megyünk sétálni. Ez a séta egy bátorságpróbából állt, ahol sokan megijedtek, de voltak olyanok is, akik nem igazán. Hazaértünk fél 5 körül és aludtunk. Majd 6:30 kor újra egy kis metállal keltettek minket és elmondták a programokat. Reggeli tornáztunk, aminek mi gólyák nem örültünk, de legalább nem fáztunk. Reggeli után szabadprogram volt, 4 lehetőség közül lehetett választani vagy csak szurkoltál: foci, röpi, zászlórablós és énekelni lehetett. Majd következett az eredményhirdetés. Igazából mi 9.B-sek III. helyezett lettünk, de természetesen ennek is nagyon örültünk! Ez alatt a két nap alatt kellően kifáradt az osztály, összepakoltunk és elindultunk hazafelé."


Mikó Attila, 9.C osztályos tanuló így emlékszik vissza a táborra:


„A gólyatábor remek lehetőség volt arra, hogy megismerkedjek új osztály-\ évfolyamtársaimmal. A programok segítségével megismerhettük egymást, de a barátságok kialakulásához a szabadidő adta a legjobb lehetőséget. A 12.-sek nagyon sok programot szerveztek és még gólyatáncot is tanítottak nekünk, amelyet naponta többször is el kellett táncolnunk. Az esti discoba mindenki megmutathatta tánctudását. Utána még filmet néztünk és beszélgettünk évfolyamtársaimmal, ám ezt váratlanul félbeszakította egy hangos zene, ami az éjszakai túra kezdetét jelezte. Kb fél 6 ig bolyongtunk az erdőben. Az éjszakai túrában meggyötört testünket még reggeli tornára kellet fognunk. Sok jó élménnyel tértem haza és vártam, hogy újra találkozzak a többiekkel. Hamar eltelt ez a két nap, jó lett volna még maradni néhány napot." 

 

Saufert Sára 9.C osztályos tanuló sorai a táborról:


"Tetszett a gólyatábor és nagyon jól éreztem ott magam. Jók voltak a programok is, és sokat segítettek abban, hogy jobban megismerhessük egymást. Új barátságok kötődtek, a régiek pedig tovább erősödtek. A szervező 12.-esek jó munkát végeztek, a gólyatánc még akkor sem vált unalmassá, mikor vagy húszadszorra táncoltuk el. Köszönjük ezt a csodálatos élményt, amely alapján azt hiszem, hogy tartalmas négy évnek nézünk elébe."

 

Az összes fotó ITT látható!