Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Gyakorlós karnevál
Ismét egy jól sikerült farsang

A múlt és a jövő, a cuki és a félelmetes, a komoly és vicces, az elegáns és az ősi divat egyszerre voltak jelen az elmúlt hétvégén a Bartók téri épület farsangi mulatságán. És bizony, jól megfért egymás mellett a kalóz és a cowboy, az ősember és a királylány, a szellem és a varázsló is. Sőt! Nagyon is jól érezték magukat!
Nem csoda, hiszen fantasztikus produkciókkal lepték meg társaikat kicsik és nagyobbacskák egyaránt! 
A legkisebbek közül az első b osztály béka tangójának különlegessége az volt, hogy még a jelmezüket is saját maguk készítették. Az c-s cowboyok pedig egészen a vadnyugatig repítették vissza a nézőközönséget. Őket a marcona 2. osztályos kalózok követték, akik nem riadtak meg holmi felkorbácsolt tengeri vihartól sem.

A rettegés azonban hamar elült a 2. b osztály színpompás szivárványtáncának láttán. A 4. osztályosok lendületes produkciókkal villanyozták fel a hangulatot. A focisták és a pom-pom lányok sportos egységét egy rablóbanda oszlatta fel, akik bár pórul jártak, a börtönben sem csüggedtek. És mint minden jó buli után, itt is szükség volt a takarításra. Ezt a nemes feladatot a 4. c-sek vállalták fel, akik rutinos mozdulatokkal tettek rendet a táncparketten! 
A legkisebbeket ezek után a már jól megszokott játékok, Lázár Attila bábművész előadása és az elmaradhatatlan tombolahúzás szórakoztatta.
A hagyományoknak megfelelően a bál elmaradhatatlan eleme a 8. osztályosok keringője volt. A 3 végzős csapat idén is kitett magáért és méltóságteljes, szemetgyönyörködtető koreográfiákat mutattak be szüleik örömére és tanáraik büszkeségére.
Telet űzni természetesen a felső tagozaton is szokás! Az 5. osztályosok különböző stílusirányzatokat felvonultató táncos produkciókkal „párbajoztak", majd míg a 6.c az ősi-, a 6. b. pedig csak a szokásos káoszt vonultatta fel a képzeletbeli színpadon. Varázslat is kellett hozzá, méghozzá igazi Roxforti, hogy minden a helyére kerüljön, de a 6.a-sok rendet tettek.
Szerencsére idén sem maradt el a tanári produkció! Miért is maradt volna? Hiszen attól, hogy valaki pedagógus, még szerethet mókázni, nevetni, örülni! Ezt az arcukat is láthatta a közönség abban a lendületes zumba koreográfiában, melyet hatalmas ovációval fogadtak. A lendület szerencsére az esti diszkóra is megmaradt!

Az alsó tagozatos farsangi fotók megtalálhatók ITT!

A felső tagozaton készült fotók megtalálhatók ITT!