Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Gyárlátogatás
Pályaorientáció testözelből

A tanulmányi út célja a pályaorientáció, hogy a tanulók ismerjék meg a termelő üzem profilját a nemzetközi és az ország gazdaságában betöltött helyét, valamint városunk egyik legfontosabb gazdasági tényezőjét.

A kötelező biztonsági és munkavédelmi előírások ismertetése és a látogatói munkaruházat átvétele után, rövid ismertetést kaptunk az üzem strukturális felépítéséről és céljairól.
Megtudtuk, hogy az egri gyáregység a német ZF Friedrichshafen AG leányvállalata, amely a világ legnagyobb járműipari vállalatai közé tartozik. A ZF Friedrichshafen AG több termékcsaládjával is a világ globális értékesítési lista első helyét foglalja el.
Az egri gyáregység 1996. január 1-től működik Egerben.
A fő profil a teherautókba, autóbuszokba és kis haszongépjárművekbe és személygépkocsikba manuális és automatizált sebességváltó gyártása és a nemzetközi piacon való értékesítése.
A vevők közé tartozik az Iveco, MAN, Renault, Nissan, Volkswagen, Volvo, Leyland, Hyundai és Neoplan. Jelenleg közel 100 000 sebességváltó gyártását 854 tagú szakember végzi.
A gyáregység látogatása során betekintést kaptunk a gyártási technológia teljes keresztmetszetére, az előkészítési technológiai folyamattól az alkatrészek összeszerelési eljárásokon át, a váltómű teljes összeállításáig, illetve a megrendelő igénye szerinti színre fújásáig.
Bemutatták a nyersanyag forgácsolási, marási műveleti szakaszait, valamint a finom megmunkálási eljárásokat, a homokfúvásos készre munkálási szakaszokat utóedzéseket.
erőforrás igényeit. A gyártási technológia szakfeladatait ellátó szakember, szakmunkás valamint a gyártást irányító a gyártási folyamatok tervezését, fejlesztését biztosító magasabb vezetők feladatait. A gyártási folyamat az alkatrészek szállítása, gazdasági tervezés, képzés, export-import folyamatok humán erőforrása igénye is jelentős, a szakember biztosítása ott is legalább ugyanolyan fontos.A váltókhoz szükséges alkatrészek, a fogaskerekek és a tengelyek megmunkálása a Junker, Samputensili, KAPP, Liebherr, Pfauter félautomata megmunkáló központokkal, és Siemens vezérlésű CNC megmunkáló gépekkel történik. Hőkezelések, edzések a saját hőkezelő Aichelin gyártmányú automata kemencékben történik.
A technológiai folyamat vége a különféle váltótípusok összeszerelés, az üzem által fejlesztett tervezésű sorokon történik.
A látogatás során a tanulók megismerhették a különböző folyamatok humán 
Megtudtuk, hogy a gyáregység fejlesztése folyamban van, amely újabb mint egy 800 fő munkahelyeket fog jelenteni a városnak és a régiónak.

A gyárlátogatás a EFOP 3.2.5 pályázat keretében valósult meg.