Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Gyökereket biztosítani és szárnyakat adni
Sokakat hívogatott az Eszterházy

Összeszokottság, csapatmunka, jókedv és izgalmas programok, meggyőző érvek, maradandó élmények. Címszavakban ezek jellemezték a január 11-én megrendezett, immáron hagyományosnak mondható iskolabemutató programunkat.

A Bartók téri épület rendezvénytermére kitehettük volna a teltház táblát, annyi érdeklődő óvodás jelent meg a fórumon. A szervezők célja, hogy bemutassák iskolánk sokszínűségét: a leendő tanító néniket, a számtalan lehetőséget, amit kínálni tudunk, a motivált tantestületet, akik nap, mint nap foglalkoznak a gyerekekkel, az alapfokú művészeti iskola képzéseit, a fejlesztő pedagógus munkáját, a nyelvoktatás hangsúlyos szerepét, valamint a párját ritkító infrastruktúrát, ami korszerű tanulási környezetet biztosít. 
Az intézmény mellett szóltak a Hajas szülők is, akik 3 gyermeküket adták gyakorlósnak és bár különböző az érdeklődési körük, mégis, mindhárman megtalálták a saját útjukat.
A leendő elsősök között egy kicsit izgulós, de reményekkel teli bábfiú, Peti is feltűnt, akit Nagy Flóra Villő látott el jótanácsokkal. Ahogy a szülőket iskolánk vezetői informálták intézményünk hagyományairól.
A gyerekek mindeközben kipróbálhatták magukat iskolásként, 4 teremben várták őket a különféle kézműves, játékos, természettudományos foglalkozások.
Ezen a hétvégén a Barkóczy utcai épületünkbe várjuk az érdeklődő gyermekeket és szüleiket, bízva abban, hogy a következő tanévet már eszterházysként kezdik meg.