Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános,
Közép, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
GYŐZELEM KATONÁSAN, AVAGY KATONA AMINA ÉS KORINNA, A BARTÓK TÉRI ÉPÜLET TANULÓI ÉREM- ÉS SIKERHALMOZÓ TAVASZI MENETELÉSE
-

 

A Katona testvérek, Katona Amina (3. b) és Katona Korinna (6. a) március óta folyamatosan kimagasló eredményeket „szállítanak" azokról a sportversenyekről, ahol elindulnak, ezzel is öregbítve iskolánk hírnevét, és bizonyítva, hogy kiváló tanulmányi eredményeik mellett is magas szinten tudnak sportolni.
Végignézve országos diákolimpiai eredményeiken, feltűnik, hogy több állóképességi sportágban is korosztályuk legjobbjai között vannak, ami jelenlegi triatlon alap sportáguknak, szüleik támogatásának és kivételes egyéni fizikai képességeiknek köszönhető.
Pillantsunk bele egy kicsit részletesebben sportsikereik „titkába"! Fontossági sorrend felállítása nélkül kezdjük a kiskoruktól (4-5 évesen) életük meghatározó részét képező edzéssel, amit egyesületükben végeznek, évek óta átlagban heti 4-6 alkalommal. Ezt az edzésmunkát segítik a hétvégi közös sportolások szüleikkel, általában hosszabb távú és időtartamú futások, kerékpározások. A Katona család sokszor együtt, a szabadtéri versenyszezon kezdetétől szinte minden hétvégén, járja az országot versenyről versenyre, nem ritkán mind a négyen „fellépnek" egy hétvégén, ugyanazon a versenyen. És végül, de nem utolsó sorban a lányok örökölt fizikai és mentális tulajdonságai tökéletes állóképességi alapokat jelentenek számukra. Sikereiket és összesen több mint 300 darab érmüket kitartó, következetes és magas színvonalú felkészülésüknek köszönhetik, ezzel példát és követendő mintát mutatva iskola-, és kortársaiknak!
Kiragadva egy hétvégét érem- és győzelemhalmozó tavaszi időszakukból, képzeljük el, hogy milyen teherbírással rendelkeznek, ha április 23-án mindketten duatlon (futás-kerékpározás-futás) diákolimpia és országos bajnokok lettek, majd másnap (24.) megnyerték az országúti kerékpár időfutam országos döntőt is. „Levezetésképpen" Korinna 25-én aranyérmes lett a városi atlétika többpróba fordulón, ahol nem mellesleg 600 méter síkfutásban elért 1 perc 44 másodperces ideje az U14-es országos korosztályos atlétika ranglistán a 3. legjobb eredmény ebben az évben...
Nagyon büszkék vagyunk a Katona testvérekre, és a jövőben is támogatjuk magas szintű sportolásukat iskolánk lehetőségei szerint!

A velük és az édesapjukkal készült Eger Tv interjú az alábbi linken nézhető meg:


https://www.youtube.com/watch?v=uvrRY6SMFNQ

 

2022. március – május időszakban elért diákolimpiai eredményeik:

Duatlon Diákolimpia – Balatonfüred, 04. 23.
Országos döntő
Katona Amina (3.b) – 1. helyezés (lány II. korcsoport)
Katona Korinna (6.a) – 1. helyezés (lány III. korcsoport)
Országúti kerékpár időfutam Diákolimpia – 04.24.
Országos döntő
Katona Amina (3.b) – 1. helyezés (lány II. korcsoport)
Katona Korinna (6.a) – 1. helyezés (lány III. korcsoport)
Atlétikai többpróba Diákolimpia – 04.25.
Városi forduló
Katona Korinna (6.a) – 1. helyezés
Atlétikai többpróba Diákolimpia – 05.05.
Megyei forduló
Katona Korinna (6.a) – 1. helyezés
Atlétika 600 méter egyéni Diákolimpia – 05.02.
Városi forduló
Katona Korinna (6.a) - 1. helyezés
Atlétika 600 méter egyéni Diákolimpia – 05.06.
Megyei megyei
Katona Korinna (6.a) - 1. helyezés
Atlétika távolugrás egyéni Diákolimpia – 05.03.
Városi forduló
Katona Korinna (6.a) - 1. helyezés
Atlétika távolugrás egyéni Diákolimpia – 05.06.
Megyei döntő
Katona Korinna (6.a) - 2. helyezés