Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
A tavaszi szünetig hátra van még :-): 68 nap
Gyümölcsmuzsika és labdalebegtetés
Varázslatos kalandozás a természettudomány világában

Igazi varázslótanoncokká változtak 5 nap alatt azok a 4-5. osztályosok, akik részt vettek június 29 és július 3 között megrendezett természettudományos táborban. Az oktatók, Farkas –Lévai Rita, Garbaczné Olasz Andrea, Czövek Tünde és Víg Noémi tanárnők, valamint Üveges Dániel tanár úr mindent megtettek, hogy a gyerekek számára a tudományos csodák valósággá, kézzelfogható, megmagyarázható jelenséggé alakuljanak át.

A hét során szaglással, kóstolással, tapintással bizonyították be, hogy milyen fontosak érzékszerveink a megismerésében. Kémiai anyagok tanulmányozásával válhattak detektívekké és kipróbálhatták a titkosírást, nyomolvasást egyaránt. A tüzes kémiai kísérletek sem maradhattak el, ahol a háztartásban is fellelhető anyagok segítségével lávalámpát, színes vulkánokat készítettek, és még a káposztalét is színváltozásokra bírták! A tüzeskedés során megvizsgálták az égés feltételeit is, és természetesen szó esett a tűzoltásról is.
Imitálták a bolygómozgásokat, a Föld mozgásait. Az Érsekkertben megfigyelték az ott élő növényeket, állatokat, vízmintákat gyűjtöttek, amiket mikroszkóp alatt vizsgálva felfedezték a miniatűr világot is. Varázslatos fizikai eszközök segítségével labdát lebegtettek, szívószálat táncoltattak, gyümölcsökkel zenéltek, optikai csalódásokat magyaráztak, hologramokat vetítettek és megannyi érdekes dolgot csináltak .
Megfigyelték a csontvázon a csontokat, megbeszélték a szerepüket, a belső szervek működését, majd volt csontvázpuzzle, illetve körberajzoltak egy tanulót és belerajzolták emlékezetből a belső szerveket.
A tábor zárásaként a játékosan megszerzett tudásukat kahoot segítségével ellenőrizték, de nem maradt el az értékelés, a móka és a zene sem. A remélhetőleg emlékezetes tábori élményeket a mindennapokban is kamatoztatni tudják a kis természettudósok!
A tábor a EFOP-3.2.5-17-2017-00012 számú, LeszEK-E? MTMI pályaorientáció, készség- és kompetenciafejlesztés az egri „Gyakorlóban" című projekt keretében valósult meg.