Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Hangszert fogtunk a kezünkbe!
(Olyan 150 darabból választhattunk J)

A héten igaz, egészséghét zajlik az iskolánkban, de mi a Cseh Tamás Program jóvoltából A hangszert a kézbe! sorozat egri akkordján is részt vettünk!

Először osztályfőnökünk, Márkus Robi bácsi egy interaktív zenés előadásra vitt el bennünket, ahol megismertük a dob és az akusztikus gitár működését, sőt, a zenészekkel együtt megalkottuk saját zeneszámunkat is!

Majd a hangszertéren hangszereket simogatunk. Rengeteg modern és régi hangszert próbálhattunk ki zenészek segítségével. Dobok, gitárok, billentyűs hangszerek, a legmodernebb DJ felszerelések, keverőpultok, különleges húros hangszerek vártak minket... Csak úgy röpült az idő... És mi egyre bátrabban nyúltunk az ismert és ismeretlen eszközökhöz.

Ez a rendezvény tök jó, mert helyben kipróbálható, óriási hangszerparkkal, rendhagyó énekórákkal, hívja fel a gyerekek, fiatalok – és persze szüleik és tanáraik – figyelmét a zenélésre, a könnyűzene tanulásának lehetőségeire és persze fontosságára!

Amúgy érdemes egészen szombatig a családdal is felkeresni a programot Egerben a Kepesben, ingyenes, és remek koncerteket hallhattok, és kipróbálhatjátok a hangszercsodákat is!

 

EKE GYAKORLÓ, 8/b