Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános,
Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
Hát elkezdődött...
Új kezdet, új lehetőségek

Ebben az évben most már tényleg..., de komolyan...becsszóra ígérem...

Nem rágom a ceruza végét...nem lesznek szamárfülesek a füzeteim...odafigyelek minden szóra...nem felejtem el a tesi cuccomat...legalább megkóstolom az ételt a menzán...
Ilyen és ehhez hasonló ígéretek hangozhattak el a rutinos iskolakezdők életében az elmúlt napokban. A remélhetőleg pihentető, élményekben gazdag, hosszú, forró vakáció sajnos véget ért, újra szól a tanulásra hívó csengő az iskolában.
Egy új tanév mindig egy új kezdet. Egy új kezdet, mindig egy új esély, lehetőség. Arra, hogy tovább fejlődjünk, arra, hogy kitágítsuk határainkat, arra, hogy még többet fogadjunk be a világ ezernyi csodájából.
Közel 1300 diák nyitott most egy szép, új füzetet és vágott neki a következő 180 tanítási nap kihívásainak. 4 elsős osztályunkban a legkisebbek számára jelent talán a legnagyobb váltást az iskola világa, az óvoda gondtalan éveihez képest. Az élménysuli nyújtotta lehetőségek azonban segítségükre lesznek, hogy ez az átmenet ne kudarcokkal, sokkal inkább élményekkel, izgalmas játékokkal teli mindennapokat jelentsen. 
Gimnazistáinkra is nagy feladat vár: a következő 4 évben úgy kell gyarapítaniuk tudásukat, hogy az érettségit követően megfeleljenek a felvételin, hogy a felsőoktatásban is megállják majd a helyüket. Ez az időszak remek lehetőséget jelent számukra, hogy tanáraik útmutatásával megtalálják az egyéniségüknek, tehetségüknek, irányultságuknak megfelelő intézményt.
A szakképzésben tanuló felnőttek pedig egy piacképes, kiváló szakma birtokosai lehetnek a közeljövőben.
A tanévnyitó ünnepségek sorát a Bartók téri alsó tagozatosok kezdték meg szeptember 1-jén, a TISZK-ben. A három első osztály büszkén vonult fel párás szemű szüleik előtt, büszkén viselve iskolánk jelképeit. Szél Éva igazgatóhelyettes asszony köszöntötte őket és biztosította a szülőket, hogy a legféltettebb kincseik, a gyermekeik, a lehető legjobb helyen formálódnak. Köszönetet mondott azért a támogatásért, melynek segítségével az udvar egy részét sikerült korszerűbbé tenni a nyár folyamán. A jó hangulatú ünnepségen szavaltak a legkisebbek, akiket a felső tagozatosok és a tanítók, tanárok képviseletében is köszöntöttek. A műsort a gimnáziumi kamarakórus színesítette lelkesítő dalokkal.
A tanév első napján a Bartók téri felső tagozatosok egy iskolagyűlés keretében üdvözölték egymást és vágtak bele az új tanévbe.
A Barkóczy utcai épületben a kis elsősök az iskolától a tanév végén búcsúzó nyolcadik osztályosokkal vonultak be, őket a kisgimnazisták és az elsőéves gólyák követték.
Légrádiné Kőházi Timea intézményvezető asszony bíztató, motiváló szavakkal szólt minden korosztályhoz, azt sugallva, hogy az intézmény egésze arra törekszik, hogy a gyerekek ne csak tudást sajátítsanak el, de jól is érezzék magukat az iskolában. A szülőktől mindehhez pedig partneri közreműködést kért az igazgatóasszony.
Sok új kolléga gazdagítja az idei tanévtől iskolánk pedagógus kollektíváját. Az ünnepségeken őket is megismerhette a közösség. A színes, kedves műsorban itt is szerepet kaptak kicsik és nagyok, próza és dal egyaránt.
Remélhetőleg ez a jókedv kísér majd végig minden gyakorlóst a következő 180 tanítási nap során!

A Bartók téri tanévnyitó képei ITT!

A Barkóczy utcai tanévnyitó képei ITT!